ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγι“Δήμος για τα παιδιά μας”: Λέει “ναι” στο μνημείο για τους Βαλτινούς στον Κήπο των Ηρώων αν τηρηθεί η νομοθεσία

“Δήμος για τα παιδιά μας”: Λέει “ναι” στο μνημείο για τους Βαλτινούς στον Κήπο των Ηρώων αν τηρηθεί η νομοθεσία

“Δήμος για τα παιδιά μας”: Λέει “ναι” στο μνημείο για τους Βαλτινούς στον Κήπο των Ηρώων αν τηρηθεί η νομοθεσία

“Ναι” στο μνημείο για τους Βαλτινούς στον Κήπο των Ηρώων του Μεσολογγίου λέει με ανακοίνωσή της η παράταξη “Δήμος για τα παιδιά μας” υπό την προϋπόθεση να τηρηθεί η νομοθεσία.

Στο κείμενο αφήνονται σαφείς αιχμές ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ενώ καυτηριάζεται η έλλειψη διάθεσης να δίνονται απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή σε ερωτήσεις που κατατίθενται.

Το κείμενο της παράταξης

“Ο κος Δήμαρχος επέλεξε απόψε για δεύτερη συνεχόμενη φορά να εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για εγκατάσταση μνημείου στον Κήπο των Ηρώων που θα αφορά στους βαλτινούς αγωνιστές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι συμφωνούμε σε μια τέτοια πρόταση. Θα πρέπει ωστόσο σε κάθε τέτοια περίπτωση να υπάρχει η έγκριση από την υπηρεσία Νεωτέρων μνημείων καθώς πρέπει να τηρούνται όλες εκείνες οι προδιαγραφές που πρέπει για το συγκεκριμένο ιερό χώρο. Κάτι τέτοιο όχι απλά δεν υπήρχε αλλά η υπηρεσία ζητούσε μελέτες και τεχνική περιγραφή για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο.

Η Δημοτική αρχή προσπάθησε να μας πείσει ότι όλα είχαν καλώς χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από τα αντίστοιχα έγγραφα.

Προς τι αυτή η βιασύνη κε Δήμαρχε; Σας ζητήσαμε να αναβάλετε το θέμα και να το επαναφέρετε με όλες τις εγκρίσεις καταθέτοντας και την πρότασή μας για επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το θέμα η οποία θα τεκμηριώνει ιστορικά και θα εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο για κάθε τέτοια περίπτωση. Επίσης ζητήσαμε στη διαδικασία αυτή να εμπλέκεται και το Πνευματικό Κέντρο ως αρμόδιος φορέας πολιτισμού του Δήμου. Και η απάντησή σας ήταν ότι κάνουμε μικροπολιτική.

κε Δήμαρχε σας το λέμε καθαρά και δυνατά, στο κήπο των Ηρώων δε χωρά μικροπολιτική.

Θα στηρίξουμε κάθε απόφαση η οποία θα έχει τις κατάλληλες μελέτες εγκεκριμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την κατάλληλη ιστορική τεκμηρίωση από ανθρώπους που γνωρίζουν και διδάσκουν την ιστορία. Τα προσωπικά μας θέλω δε μπορεί να συνθλίβουν τη νομιμότητα και τις διαδικασίες γιατί κινδυνεύουμε να βυθιστούμε ακόμα περισσότερο στη δίνη των μικροσυμφερόντων, της μικροπολιτικής και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων που συστηματικά προωθείτε για να κρύψετε τη γύμνια της Δημοτικής σας Αρχής.

ΥΓ1. Αναρωτιόμαστε αν η έλλειψη απαντήσεων στις ερωτήσεις όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβούλιο είναι απόρροια απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, άγνοιας των θεμάτων ή προσπάθειας να κρύψετε την αδράνειά σας”.

*Φωτογραφία αρχείου

Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας μάς θυμίζει τη σημασία των αγώνων και των διεκδικήσεων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ