ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγι“Δήμος για τα παιδιά μας”: Η Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου ευθύνεται για την καθυστέρηση στο έργο της πλατείας

“Δήμος για τα παιδιά μας”: Η Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου ευθύνεται για την καθυστέρηση στο έργο της πλατείας

“Δήμος για τα παιδιά μας”: Η Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου ευθύνεται για την καθυστέρηση στο έργο της πλατείας

Η έναρξη της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου, όπως αυτή ανακοινώθηκε χθες (12.02.22) από τη Δημοτική Αρχή, προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης “Δήμος για τα παιδιά μας”. Σε κείμενο του δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο, επισημαίνεται ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί προ επταμήνου και εγκαλείται η Δημοτική αρχή για κωλυσιεργία.

Τι αναφέρει η δημοτική παράταξη:

Με έκπληξη διαβάσαμε πως ξεκινά η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών υπενθυμίζουμε πως η σύμβαση του έργου έχει υπογραφεί από το καλοκαίρι του 2021, δηλαδή προ επταμήνου περίπου, ενώ σήμερα υπάρχει διακοπή εργασιών για το εν λόγω έργο.

Η καθυστέρηση του έργου είναι καθαρά ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, που για άλλη μια φορά κωλυσιεργεί και σύρθηκε σε επανεκκίνηση μετά την προειδοποίηση των αρχών Χρηματοδότησης, ότι το έργο κινδυνεύει με απένταξη , με ξεκάθαρο κίνδυνο να χαθούν για το Δήμο 600.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση με τέτοιες αναίτιες καθυστερήσεις πλήττεται βαθύτατα το κύρος και η αξιοπιστία του δήμου μας. Οι αιτιάσεις περί λαθών στις μελέτες μόνο ως αστείες τις εκλαμβάνουμε και αυτό γιατί οι μελέτες βάσει των οποίων δημοπρατήθηκε το έργο ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ από την Οικονομική Επιτροπή της οποίας Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος.

Δεν αντιληφθήκατε λοιπόν τις αστοχίες κύριε Δήμαρχε , αν και κάτοχος διπλής ιδιότητας(Δημάρχου και Μηχανικού);

Ακόμη και έτσι λοιπόν η ευθύνη είναι απόλυτα δική σας κύριε Δήμαρχε.

Συμμετείχαμε στην σύσκεψη προκειμένου το έργο να βρει το βηματισμό του και σας προτείναμε λύσει σε όλα τα ζητήματα που επικαλεστήκατε. Ευελπιστούμε να μην χαθείάλλος χρόνος με περαιτέρω ζημία για τους καταστηματάρχες και την Πόλη γενικότερα.

Υ.Γ. είναι πολύ ευχάριστο που εγκρίθηκε το πρόγραμμα Αγροτικής Οδοποιίας. Οφείλουμε όμως να παρατηρήσουμε τα εξής:

1) Σε ένα Δήμο όπως το δικό μας κάθε δημοτική αρχή οφείλει να έχει σε εξέλιξη σε ετήσια βάση προγράμματα αγροτικής οδοποιίας με δικούς της πόρους ανεξάρτητα από τυχόν προγράμματα τέτοιου τύπου στα οποία μπορεί να υποβάλλει προτάσεις και να εγκριθεί.

2) Επειδή οι ανάγκες είναι άμεσες καλούμε τη δημοτική αρχή να τρέξει το εγκεκριμένο πλέον έργο άμεσα και όχι όπως σε περιπτώσεις όπως της πλατείας Μεσολογγίου, του ΔΑΚ Μεσολογγίου κλπ που είναι εγκεκριμένα από διετίας και πλέον και δεν υλοποιούνται.

«Νέο ξεκίνημα»: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου παρουσιάζει το καινούριο της πρότζεκτ

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ