ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγι“Black Friday”: Τι συμβουλεύει τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου

“Black Friday”: Τι συμβουλεύει τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου

“Black Friday”: Τι συμβουλεύει τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Ο Εμπορικός  Σύλλογος Μεσολογγίου, με αφορμή τη «Black Friday»,  καταναλωτική προωθητική ενέργεια που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου, ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του για μια σειρά από ζητήματα, καλώντας τους να συμμετάσχουν τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου:

“Παρότι η «Black Friday» έχει καθιερωθεί ως μια παγκόσμια εμπορική «γιορτή» από πολυεθνικές επιχειρήσεις κατά κύριο λόγο, εμείς θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο «ελεύθερο» σε επίπεδο τοπικής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις αποφάσεις Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας που επιδιώκουν τη συμμετοχή των μελών τους στην «Black Friday», ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου εκτιμώντας τις συνθήκες και τη δομή της αγοράς μας, σας καλεί να συμμετέχετε και φέτος.

Ωστόσο, για όσους συμμετάσχουν στην προωθητική ενέργεια χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την «Black Friday».

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτή την δύσκολη εποχή.

Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.

Εάν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Ταυτόχρονα, με τα παραπάνω μπορεί να επιβάλλεται και αυτοτελές πρόστιμο 1.000 έως 3.000 € για κάθε μία από τις παραβάσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 78 των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών”.

*Φωτογραφία αρχείου: messolonghinews.gr

Ζευγαράκι Μακρυνείας: Δεντροφύτευση από την Ακτίνα Εθελοντισμού στο πλαίσιο δράσης

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr