ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα Νεα“Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”: “Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”

“Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”: “Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”

“Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”: “Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”

Στο μείζον θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της, δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Σταύρος Καμμένος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

“Τελικά φαίνεται και προκύπτει πλέον ξεκάθαρα πως αυτή την πόλη ειδικότερα αλλά και το νομό μας γενικότερα κάποιοι κυβερνώντες έχουν βαλθεί να τον απαξιώσουν και να τον απαξιώσουν εντελώς . Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Από το όχι μακρινό 2013 με τον περίφημο νόμο που ονομάστηκε σχέδιο Αθηνά καταργήσανε (η τότε κυβέρνηση) εν μια νυκτί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας , και μόνο αυτό. Στη συνέχεια μεταφέρανε τα τμήματα στην Πάτρα , και όσα παρέμειναν εδώ προσπάθησαν να τα υποβαθμίσουν ακυρώνοντας τις προσπάθειες φοιτητών , διδασκόντων και της πόλης να τα κρατήσουν και να τα αναδείξουν. Σήμερα σαν ένα φυσικό αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος θανάτου, η αρμόδια υπουργός κ. Κεραμέως , χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα τις πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών οριστικοποίησε την μεταφορά και ενσωμάτωση των τμημάτων στην Πάτρα εκτός από τα δυο νεοϊδρυθέντα τμήματα Γεωπονικής , ένα στο Αγρίνιο και ένα στο Μεσολόγγι κάνοντας δήθεν δεκτό αυτό που η ίδια είχε σχεδιάσει , ενσωματώσει και παρουσιάσει στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών .

Ζήτησε μάλιστα με επιστολή της μηδέν εισακτέους για τα τμήματα που μεταφέρονται και συγχωνεύονται γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τα αιτήματα των πολιτών του νομού και της πόλης μας ειδικότερα. Με ένα σχέδιο Αθηνά, με ένα Στρατηγικό Σχεδιασμό, όνειρα , ελπίδες , προσδοκίες και προοπτικές ενός νομού , μιας πόλης , ενός μεγάλου αριθμού φοιτητών , διαλύονται. Την ίδια στιγμή που με ένα άλλο νόμο ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ έρχονται να χορηγήσουν «ισότιμους» τίτλους σπουδών , για όσους έχουν να τους αγοράσουν. Τούτα συνέβησαν σήμερα.

Πριν μια βδομάδα, παρουσία μάλιστα της Προέδρου της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν οι ενέργειες , νομοθετικές και νομικές για την επανέναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών της εκτροπής του Αχελώου, αφού για το έργο υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Όλα αυτά επίσης με απόντες , χωρίς καμιά ενημέρωση , και επιδεικτικά αγνοώντας τους Αιτωλοακαρνάνες, και τις πάμπολλες αποφάσεις (ΣτΕ, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο).

Για την εκτροπή του Αχελώου υπάρχουν λεφτά, για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής δήλωσε ότι πρέπει να το ξεχάσουμε: «Δεν υπάρχουν κονδύλια»… Το ίδιο και για την επανέναρξη και ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου Αγρινίου-Καρπενησίου που θα έδινε ζωή και ελπίδα στην ενδοχώρα του Δήμου μας. Το ίδιο και για το Πλατυγιάλι-Αστακός-Ιόνια οδός. Είμαστε ο μόνος νομός που επί δυο χρόνια όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει αλλά δεν έχει καν προγραμματιστεί ένα έργο πνοής και ανάπτυξης μολονότι ο νομός μας είναι τελευταίος σε ανάπτυξη , σε κατά κεφαλήν εισόδημα, σε καταθέσεις, αλλά πρώτος σε ανεργία, σε απαξίωση των αγροτικών του προϊόντων, σε εγκατάλειψη και τις τελευταίες μέρες σε ποσοστά κρουσμάτων κορονοϊού από όλους τους περιφερειακούς νομούς εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Με τους κατοίκους αφημένους στην τύχη τους , με τον πληθυσμό του να είναι τελευταίος σε ποσοστά εμβολιασμού, τα νοσοκομεία του χωρίς καμιά στήριξη οικονομική ή σε προσωπικό, με τους εκπροσώπους της εκκλησίας δυστυχώς να στέκονται, αν όχι απέναντι, σίγουρα όχι δίπλα στις επιταγές της επιστήμης , και με τους κυβερνητικούς βουλευτές να «σφυρίζουν αδιάφορα» απόντες στην κυριολεξία , και χωρίς καμιά παρέμβαση , έστω και προφορικά για τον περιορισμό έστω του κακού και της καταστροφής (υγειονομικής και οικονομικής), που έρχεται.

Η παράταξή μας πίστευε και πιστεύει ότι οι καταγγελίες και οι εξορκισμοί δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Κάθε φορά και μια νέα ήττα θα ανακοινώνεται για την πόλη μας. Χρειάζεται απόλυτη συστράτευση και κοινή δράση όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης μας άμεσα. Να επιβάλλουμε στους εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας να ασχοληθούν μαζί μας. Προτάσεις για τα προβλήματά μας έχουμε.

Πρέπει όμως άμεσα να ενημερώσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους κατοίκους της πόλης , του νομού για την αποδοχή και την εφαρμογή των προτάσεών μας.
Μόνη μας ελπίδα είναι η κοινή και αποφασιστική δράση μας. Να απολογηθούν αύριο δημόσια οι κυβερνητικοί βουλευτές για το ποιες πρωτοβουλίες έλαβαν για να αποτρέψουν όλα τα ανωτέρω. Ε

πίσης ο κ Δήμαρχος και ο κ Περιφερειάρχης οφείλουν να συγκαλέσουν άμεσα τα αντίστοιχα συμβούλια, όχι για να εκδώσουν ψηφίσματα , αλλά για να στηρίξουν τους πολίτες, και να καταρτίσουν πρόγραμμα δράσης των συμπολιτών μας. Οι κυβερνώντες μας έχουν λησμονημένους, ας τους θυμίσουμε εμείς ότι ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ, ΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ”.

Στον απόηχο του «χτυπήματος» του Υπουργείου Παιδείας – Συνάντηση Φαρμάκη με Μητσοτάκη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr