ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο“Αγρίνιο Μπορείς”: Ανάγκη για δημιουργία εμβολιαστικών γραμμών σε δημοτικούς χώρους

“Αγρίνιο Μπορείς”: Ανάγκη για δημιουργία εμβολιαστικών γραμμών σε δημοτικούς χώρους

“Αγρίνιο Μπορείς”: Ανάγκη για δημιουργία εμβολιαστικών γραμμών σε δημοτικούς χώρους

«Ως παράταξη, είχαμε επισημάνει τα προβλήματα και τις αστοχίες των αρμοδίων στον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά της COVID-19, τονίζοντας την ανάγκη λειτουργίας ενός μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη, το οποίο θα στελεχωνόταν επαρκώς με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Αντί το Υπουργείο Υγείας και η 6η Υ.Π.Ε να προχωρήσουν σε αυτή τη λύση, όπως συνέβη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, επέλεξαν την λειτουργία νέων εμβολιαστικών γραμμών στο Νοσοκομείο Αγρινίου και στο Κέντρο Υγείας. Έτσι, σήμερα λειτουργούν 7 εμβολιαστικές γραμμές στο Νοσοκομείο Αγρινίου και 5 στο Κέντρο Υγείας της πόλης.

Είναι στελεχωμένες με το ίδιο υγειονομικό προσωπικό που είναι υπεύθυνο και για τις υπόλοιπες λειτουργίες του Νοσοκομείου, όπως και για την αντιμετώπιση των ασθενών με COVID-19.

Ως εκ τούτου, η επιβάρυνση στο προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική και η ενδεχόμενη δυσκολία εξυπηρέτησης των συμπολιτών , που ήδη παρατηρείται, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ο χώρος δε, που είναι διαθέσιμος, τόσο για την αναμονή όσο και ως χώρος εμβολιασμού – ειδικά στις πέντε γραμμές-, δεν επαρκεί ούτε οριακά.

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχει βρεθεί ένας διαφορετικός χώρος στο Αγρίνιο, όπως συνέβη πρόσφατα στο Μεσολόγγι , σε δημοτικό χώρο με ξεχωριστή στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, προκειμένου και οι συμπολίτες μας να μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς ταλαιπωρία και η ήδη επιβαρυμένη λειτουργία του Νοσοκομείου, να μην δεχτεί επιπλέον πίεση.

Η απορία μας εντείνεται από το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει προτείνει συγκεκριμένους δημοτικούς χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμβολιασμούς, όπως και νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε για το θέμα:

«Καλούμε την 6η Υ.Π.Ε, την δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους, να συνεργαστούν και να δώσουν λύση στο σοβαρό αυτό θέμα που όπως φαίνεται θα κρατήσει πολλούς μήνες ακόμη. Οι αρμόδιοι στο θέμα των εμβολιασμών, πρέπει να διαμορφώσουν τις καταλληλότερες συνθήκες προκειμένου να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι»

Δείτε live τον αγώνα Παναιτωλικός – Ατρόμητος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr