ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία – «Προ των πυλών» προσλήψεις πυροσβεστών

Αιτωλοακαρνανία – «Προ των πυλών» προσλήψεις πυροσβεστών

Αιτωλοακαρνανία – «Προ των πυλών» προσλήψεις πυροσβεστών

Θέμα χρόνου με διαδοχικές προκηρύξεις να προσληφθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα 3.600 πυροσβέστες. Επιτακτική η ανάγκη να καλυφθούν τα κενά και στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 3.600, η πλήρωση των οποίων όμως δεν πρόκειται να γίνει με μία ενιαία προκήρυξη, αλλά με μικρότερες «αιτήσεις» που θα περιλαμβάνουν 500 με 600 θέσεις την κάθε φορά.

Μάλιστα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πρώτη προκήρυξη να εκδοθεί στο προσεχές διάστημα, ώστε οι πρώτες προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν την αντιπυρική περίοδο του 2023.Επιπλέον, οι προσλήψεις αυτές δεν θα είναι μέσω ΑΣΕΠ, αλλά μέσω του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ παράλληλα η ένταξη στο Π.Σ. πυροσβεστών, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων θα συνεχίζεται κανονικά.

Η είδηση αυτή μόνο ευχάριστη μπορεί να είναι όχι μόνο για όσους θα προσληφθούν, αλλά και για τους μάχιμους πυροσβέστες, οι οποίοι συνεχώς διαπιστώνουν τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις των υπηρεσιών τους ανά την Ελλάδα!

Η Ένωση Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων μάλιστα προ δύο ετών είχε συντάξει και εκδώσει υπόμνημα με τις αναλυτικές ανάγκες τις εκάστοτε υπηρεσίας! Από το υπόμνημα αυτό προέκυψε πως στην Αιτωλοακαρνανία το ανθρώπινο δυναμικό, που στελεχώνει τις κατά τόπους υπηρεσίες, είναι ήδη λιγοστό και είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα!

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Κώστας Καγκάδης, μιλώντας στη «Σ» τόσο για τις ανάγκες στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και για την πρόσληψη των 3.600 ατόμων στην Π.Υ. τόνισε:

«Είναι γνωστό ότι από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν γίνει ενέργειες για να γίνει αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 3.600 θέσεις. Έχει κατατεθεί επισήμως και από την ενημέρωση που έχουμε ως τώρα, γνωρίζουμε πως το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει ήδη δώσει έγκριση στο Αρχηγείο για να προχωρήσει. Εκκρεμεί μόνο να δημοσιευτεί. Επίσης, υπάρχει η πληροφορία πως οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με μικρές διαδοχικές προκηρύξεις – πρόσληψης, όπως επίσης έχουμε την πληροφορία πως σε ετήσια βάση θα προσλαμβάνονται περίπου 500 με 600 άτομα εκτός της διαδικασίας των Πανελλήνιων Εξετάσεων, οι οποίες θα συνεχίσουν ανεπηρέαστες. Επίσης, γνωρίζουμε πως η πρόσληψη θα γίνει με 7ετής υπαλλήλους, που διαθέτουν όλα τα προσόντα και κάπως έτσι θα γίνει η σταδιακή πλήρωση των 3.600 θέσεων.

Σε τοπικό επίπεδο, είχαμε συντάξει υπόμνημα σαν Ένωση πριν από 2 χρόνια και το είχαμε αποστείλει – κοινοποιήσει σε Δημάρχους, βουλευτές κλπ βάση μέσω του οποίου περιγράφαμε επ’ ακριβώς ελλείψεις και ανάγκες. Περιμένουμε συνεπώς να ενσωματωθούν οι 3.600 θέσεις και να υπάρξει νέα κατανομή. Τότε η Αιτωλοακαρνανία θέλουμε να πάρει ότι του αξίζει σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες ανάγκες στο Πυροσβεστικό Σώμα και γι αυτό είμαστε σε εγρήγορση, τόσο για την Αιτωλοακαρνανία, όσο και για την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά που συμπεριλαμβάνει η Ένωσή μας.

Οι θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αιτωλοακαρνανία, τόσο σε αξιωματικούς, όσος και σε άλλους πυροσβέστες είναι πάρα πολύ λίγες. Συνεπώς, περιμένουμε και πρέπει να έχουμε αύξηση στη δύναμή μας βάσει των επικαιροποιημένων αναγκών που υπάρχουν.

Εκκρεμεί να δούμε την προκήρυξη για να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, αλλά υπάρχει ανάγκη να έρθει προσωπικό στην Αιτωλοακαρνανία, στην Δυτική Ελλάδα και τα Νησιά του Ιονίου, καθώς λ.χ. φέτος για ακόμη μια χρονιά τον Ιούλιο που οι φωτιές ήταν πολλές, η υπερεργασία ήρθε ακόμη μια φορά στο προσκήνιο».

 

Κώστας Χονδρός- Εφημερίδα “Συνείδηση”

 

 

Α. Ο. Αγρινίου: Ήττα από τον Αίαντα Ευόσμου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ