ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΠυρκαγιές: Πρόσφορο έδαφος για εξαπάτηση μέσω εράνων

Πυρκαγιές: Πρόσφορο έδαφος για εξαπάτηση μέσω εράνων

Πυρκαγιές: Πρόσφορο έδαφος για εξαπάτηση μέσω εράνων

Πρόσφορο έδαφος για παράνομο οικονομικό όφελος βρίσκουν επιτήδειοι που ποντάρουν στην καλοσύνη εκείνων που θέλουν να βοηθήσουν όταν ο συνάνθρωπός τους δέχεται βαρύ πλήγμα. Με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τεράστιες εκτάσεις σε όλη τη χώρα και κατέστρεψαν πέρα από το φυσικό περιβάλλον,  την περιουσία πολλών πολιτών, η Αστυνομία προειδοποιεί ότι είναι πιθανή η προσπάθεια εξαπάτησης μέσω εράνων. 

Όπως σημειώνεται, κατά το παρελθόν, κυρίως μετά από περιστατικά που ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα οικονομικής εξαπάτησης πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν σε εράνους – εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, όπως έχει διαπιστωθεί διεθνώς, επιτήδειοι προφασιζόμενοι τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη θυμάτων, υποδεικνύουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για τη συγκέντρωση ποσών, χωρίς ωστόσο να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να διασφαλίζεται η κατάληξη αυτών.

Λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών και καθώς δημιουργούνται συνθήκες τέλεσης ανάλογων περιστατικών, η Ελληνική Αστυνομία δρώντας προληπτικά, συστήνει στους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο θεσμοθετημένους φορείς, οι οποίοι υπόκεινται σε έλεγχο από την πολιτεία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησής τους από επιτήδειους, με φυσικό τρόπο ή διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν τις τοπικές αστυνομικές Αρχές ή να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμη και σε απόπειρα απάτης σε βάρος τους.

Μέσι: Πούλησε 150.000 φανέλες και έβγαλε 23 εκατ. ευρώ σε 7 λεπτά η Παρί μέσω διαδικτύου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ