ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΠτώση 13% στις μετοχές της Deutsche Bank

Πτώση 13% στις μετοχές της Deutsche Bank

Πτώση 13% στις μετοχές της Deutsche Bank

Οι μετοχές της Deutsche Bank της Γερμανίας έκαναν «βουτιά» 13% το πρωί της Παρασκευής, μετά το άλμα που εμφάνισε το βράδυ της Πέμπτης το κόστος ασφάλισής της έναντι χρεοκοπίας (CDS).

Το κόστος ασφάλισης έναντι πιθανής χρεοκοπίας εκτινάχθηκε στις 173 μονάδες βάσης το βράδυ της Πέμπτης, από 142 μονάδες βάσης που ήταν την προηγούμενη ημέρα.

Οι μετοχές της της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα έχουν χάσει πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας τους.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και η έκτακτη διάσωση της Credit Suisse το περασμένο Σαββατοκύριακο έχoυν προβληματίσει τους επενδυτές, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ευρύτερη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου σε μια εποχή υψηλού πληθωρισμού και ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων.

Οι ελβετικές και οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές και οι κεντρικές τράπεζες ήλπιζαν ότι η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS θα ηρεμούσε τις αγορές, αλλά οι επενδυτές δεν πείθονται ότι η συμφωνία θα είναι αρκετή για να συγκρατήσει το άγχος στον τραπεζικό τομέα, σημειώνει το CNBC.

Παράλληλα, πιέσεις δέχονται και τα ομόλογα AT1 της γερμανικής τράπεζας. Τα ομόλογα AT1  βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής αυτή την εβδομάδα καθώς οι κάτοχοί τους της Credit Suisse ήταν οι μεγάλοι χαμένοι στη συμφωνία εξαγοράς που θα προκαλέσει την πλήρη απομείωση των ομολόγων υψηλού κινδύνου, Additional Tier 1 (ΑΤ1).

Διαβεβαίωση Λαγκάρντ για την ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης

λαγκανρτ δηλωσεις

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε και πάλι σήμερα για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης τους ηγέτες της ΕΕ που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, την ώρα που οι φόβοι για μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση προκαλούν σήμερα πτώση στις αγορές.

«Ο τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης είναι ανθεκτικός επειδή διαθέτει σταθερές θέσεις σε όρους κεφαλαίου και ρευστότητας», δήλωσε η Λαγκάρντ απευθυνόμενη στους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ολαφ Σολτς: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» για την Deutsche Bank

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» για την Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η μετοχή της οποίας σημείωσε σήμερα πτώση κατά 10%, διαβεβαίωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η Deutsche Bank έχει εκσυγχρονίσει εκ βάθρων το οικονομικό της μοντέλο. Δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας για οτιδήποτε», δήλωσε ο Ολαφ Σολτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη είναι σταθερό», είπε την ώρα που οι ανησυχίες για χρηματοπιστωτική κρίση προκάλεσαν σήμερα πτώση στις αγορές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ρεύμα: Αύριο οι ανακοινώσεις της επιδότησης για τον Απρίλιο

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ