ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Ψήφος εμπιστοσύνης» στο εμβόλιο από τους Αγρινιώτες γιατρούς

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στο εμβόλιο από τους Αγρινιώτες γιατρούς

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στο εμβόλιο  από τους Αγρινιώτες γιατρούς

Τι συμβουλεύει τους Αιτωλοακαρνάνες ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης

Μετά τις 20 Ιανουαρίου εκτιμάται πως θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Θετικός απέναντι στον εμβολιασμό για τον covid – 19 είναι ο επιστημονικός κόσμος του Αγρινίου και παράλληλα πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν να έρθει η σειρά τους να το κάνουν, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες να νοσήσουν και στο ενδεχόμενο που συμβεί κάτι τέτοιο να είναι σε μεγάλο βαθμό θωρακισμένοι, ώστε να το περάσουν με ήπια συμπτώματα!

Η εκτίμηση των επιστημόνων είναι πως στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού κατά του κορονοϊού, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ελευθερία”. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης απευθυνόμενος στους δημότες του Αγρινίου, αλλά και σε όλους τους Αιτωλοακαρνάνες στέλνει το δικό του μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

Ο Παντελής Παπαθανάσης Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανάσης τόνισε: «Με την έλευση του εμβολίου στην Ελλάδα φάνηκε καθαρά η ελπίδα για την αντιμετώπιση του covid, ελπίδα ενάντια στον φόβο, την αβεβαιότητα και το άγχος. Πιστεύω πως το εμβόλιο είναι το καλύτερο δώρο, που κάνει το 2020. Συνιστώ σε όλους τους συμπολίτες να εμβολιαστούν, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, καθώς φάρμακα και θεραπείες είναι ακόμη μακριά, οπότε ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτό που μας έχει συμβεί και να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα είναι το εμβόλιο. Μέχρι να εμβολιαστεί ένας ικανοποιητικός αριθμός συνανθρώπων μας, το 70% περίπου θα πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα, χρήση δηλαδή μάσκας, τήρηση αποστάσεων κτλ.

Αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα πιστεύω πως το καλοκαίρι θα είμαστε σε πάρα πολύ καλύτερη κατάσταση. Η πρώτη ερώτηση από πάρα πολλούς συμπολίτες μου είναι αν θα κάνω το εμβόλιο εγώ . Η απάντησή μου είναι πως ναι θα το κάνω. Μπορώ να σας πω πως αν υπήρχε δυνατότητα θα το είχα κάνει μαζί με τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να προβληματίζεται ή να φοβάται κανείς να κάνει το εμβόλιο. Οι διαδικασίες που έγιναν γνωστές μέχρι τώρα για τη διεξαγωγή του εμβολίου είναι προς τη θετική κατεύθυνση, είναι για τη καλύτερη διευκόλυνση όλων μας, ώστε να μπορούμε να κάνουμε το εμβόλιο ευκολότερα.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι από τις πιο δύσκολες που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Ο εμβολισμός είναι η καλύτερη λύση, συνεπώς όταν υπάρχει η δυνατότητα ραντεβού, μπορεί να ξέρει ο κάθε ενδιαφερόμενος που και πότε θα κάνει το εμβόλιό του.  Εύκολα και γρήγορα ο καθένας μπορεί να κλείνει ηλεκτρονικά ραντεβού στα ΚΕΠ, στο φαρμακείο του και άμεσα θα ενημερώνεται για την πορεία του με συγκεκριμένα στοιχεία.

Σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι και οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες. Ισχύει και στο εμβόλιο αυτό ό,τι και στα υπόλοιπα, σε κάποιους πονάει την στιγμή της ένεσης και μετά τέλος, άλλοι  μπορεί να σηκώσουν λίγο πυρετό για μια – δύο ημέρες ή να αισθανθούν μια κάποια κακουχία επίσης για μια – δυο ημέρες, τίποτε παραπάνω. Συνεπώς όλοι θα πρέπει να τρέξουν να εμβολιαστούν».

Ατάκα : «Αν υπήρχε δυνατότητα θα το είχα κάνει μαζί με τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα»

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Έργα 1,5 εκ. ευρώ για το Πανεπιστήμιο στο Μεσολόγγι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr