ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΨηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΚΟΙ.Π.Α. για το 2015

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΚΟΙ.Π.Α. για το 2015

Ένταση στα εκτός ημερησίας διατάξεως

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΚΟΙ.Π.Α. για το 2015

Ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο και για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας

Με δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης ξεκίνησε το χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγρινίου, με τους τόνους μάλιστα να ανεβαίνουν αρκετά σε ένα εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, έντονη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ των κύριων Τραπεζιώτη και Καμμένου με τους κύριους Καζαντζή και Ρόκκο, με αφορμή την πρόταση των δύο πρώτων για ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορούσε την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Τόσο ο κ. Καζαντζής όσο και ο κ. Ρόκκος αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο ψήφισμα, το οποίο δεν υπήρχε ούτε στα εκτός ημερήσιας διάταξης και κατατέθηκε ως απλή πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Καζαντζής μάλιστα πρότεινε τη σύσταση μίας επιτροπής που θα αναλάμβανε το θέμα, έτσι ώστε να προγραμματιστεί για ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έπειτα από την πρόταση του κ. Καζαντζή το λόγο πήρε ο κ. Παπανικολάου που ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 40 μέρες κοσκινίζει», τονίζοντας μάλιστα πως δημιουργείται θέμα εκεί που δεν υπάρχει.

Ο κ. Παπαναστασίου στάθηκε στο κείμενο που ανέγνωσε νωρίτερα ο κ. Καμμένος και ζήταγε από το κοινοβούλιο την εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας, αναφέροντας πως δεν υπάρχει διαφωνία. Μοναδική αλλαγή που πρότεινε ο ίδιος ήταν ένα όριο αξίας στις πρώτες κατοικίες που δεν θα μπορούν να κατασχεθούν.

Τελικά με ομόφωνη απόφαση πέρασε το ψήφισμα που πρότειναν οι κύριοι Τραπεζιώτης και Καμμένος, ενώ νωρίτερα συζητήθηκε ένα ακόμη θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου ανήγγειλε προς ψήφιση το πρώτο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που ήταν η αποδοχή χρηματοδότησης 100.000 ευρώ μέσω του προγράμματος πρόληψης ζημιών από πλημμύρες και αφορούσε δύο γεφύρια στη Μεγάλη Χώρα και τη Λεπενού.

Ο κ. Τραπεζιώτης ρώτησε που βρίσκονται αυτά τα δύο γεφύρια και δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη τους, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αδάμης πρότεινε αυτά τα χρήματα να πάνε σε κάποια σχολεία για κάποιες επισκευές αφού τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ. Καμένου πάνω στο ίδιο θέμα, που συμφώνησε με τον κ. Αδάμη.

Στην πρόταση του κ. Αδάμη και του κ. Καμμένου απάντησε ο κ. Παπαναστασίου, που είπε πως αυτά τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για συγκεκριμένο σκοπό και την αντικατάσταση των γεφυριών που πρέπει να γίνει. Η αποδοχή των χρημάτων τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα.

Μετά την ομόφωνη ψήφιση των δύο θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη συζήτηση των εντός ημερησίας διάταξης θεμάτων, με τον προϋπολογισμό της ΚΟΙ.Π.Α. να παίρνει τη μερίδα του λέοντος.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρακώστας υπάρχει ταμειακό υπόλοιπο περίπου 800 χιλιάδων ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, που περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών παιδικών σταθμών σε Μακρυνεία ή Αράκυνθο και στο Δήμο Στράτου, όπως και τριών ΚΔΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από την τοποθέτηση του κ. Καρακώστα παρενέβη ο πρώην δήμαρχος κ. Παύλος Μοσχολιός, σύμφωνα με τον οποίο όταν παρέδωσε τη «σκυτάλη» στη νέα δημοτική αρχή υπήρχε ταμειακό υπόλοιπο 1.6 εκατομμυρίων ευρώ.

Με αφορμή αυτή του τη δήλωση ο νυν δήμαρχος ανέφερε πως ο κ. Μοσχολιός προεξοφλούσε το ΕΣΠΑ του 2015 στους υπολογισμούς του, κάτι το οποίο αρνήθηκε, αφού όπως τόνισε τα 1.6 εκατομμύρια υπήρχαν βάσει του ΕΣΠΑ του 2014.

Ο προϋπολογισμός της ΚΟΙ.Π.Α. για το έτος 2015 τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους συνδυασμούς του κ. Παπαναστασίου και του κ. Μοσχολιού, ενώ καταψηφίστηκε από τους συνδυασμούς του κ. Τραπεζιώτη, του κ. Παπανικολάου και από τον κ. Μερμίγκη.

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr