ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΨηφίστηκε ο προϋπολογισμός της εταιρείας στάθμευσης και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της εταιρείας στάθμευσης και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της εταιρείας στάθμευσης και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Αγρίνιο | Δημοτικό Συμβούλιο

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός
της εταιρείας στάθμευσης και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Ένταση μεταξύ δημοτικών συμβούλων για τις ερωτήσεις

 

Κανονικά πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, η δεύτερη τακτική συνεδρίασή του για το 2015 με αρκετά θέματα εντός και εκτός ημερησίας διατάξεως.

Αναλυτικότερα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη συζήτηση ενός θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης, σχετικά με την αποδοχή ενός χρηματικού ποσού ενενήντα οκτώ χιλιάδων (98.000) ευρώ για τη κατασκευή πεζοδρομίου μεταξύ των οικοδομικών τετραγώνων 274 και 274α, με κάλυψη από το «Πρόγραμμα Πράσινου Ταμείου Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».

Αυτό αφορούσε τον πεζόδρομο που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο των σφαγείων, κοντά στην παιδική χαρά, όπως διευκρίνισε έπειτα από ερωτήσεις ο κ. Παύλος Μοσχολιός. Όπως ανέφερε άλλωστε, «εμείς το είχαμε προτείνει παλιότερα ως δημοτική αρχή και πρόκειται για τον πεζόδρομο που ενώνει το οικοδομικό τετράγωνο των σφαγείων με το διπλανό».

Η αποδοχή του ποσού ψηφίστηκε ομόφωνα έπειτα και από την εξήγηση του κ. Μοσχολιού, ενώ ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την ερώτηση που έθεσε ο κ. Στέλιος Μερμίγκης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Συνείδηση» για κάμερες σε δημόσιους χώρους. Για το συγκεκριμένο θέμα ακολούθησε νέα ερώτηση του κ. Κορδολαίμη, ο οποίος ανέφερε: «Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο για κάμερες σε δημόσιους χώρους. Για ποιο λόγο τοποθετήθηκαν αυτές οι κάμερες; Για την ασφάλεια των δημοτών; Και παραβλέπω την κάμερα στην είσοδο του δημαρχείου».

Στην ερώτησή του απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καζαντζής, ο οποίος τόνισε: «Οι κάμερες δεν απαγορεύονται εφόσον έχουν άδεια. Ο δήμος θέλει να προστατέψει τα κτήρια του. Όπως προσέξατε οι κάμερες δεν βρίσκονται πλέον στις θέσεις τους και αν βρίσκονταν ακόμα θα ήταν ανενεργές, όπως και αυτή στην είσοδο του δημαρχείου. Εφόσον όμως το επιθυμεί ο δήμος, θα τοποθετηθούν κάμερες σε διάφορα σημεία όπως για παράδειγμα στο στάδιο, που πρόσφατα είχαμε κλοπή πετρελαίου».

Στη συνέχεια ακολούθησε ερώτηση του κ. Σταύρου Καμμένου σχετικά με το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χώρος του κοινωνικού ιατρείου, για τους εμβολιασμούς παιδιών από τους γιατρούς του κόσμου, για να λάβει στη συνέχεια θετική απάντηση από τον κ. Καλαντζή που είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Με τη λήξη της συζήτησης των παραπάνω εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα εντός ημερήσιας διάταξης, από τα οποία μέχρι την ώρα που έκλεισε η ύλη της εφημερίδας συζητήθηκαν δύο. Η έγκριση του προϋπολογισμού της εταιρείας «Στάθμευση Αγρινίου – Α.Ε. ΟΤΑ» για το οικονομικό έτος 2015 και η έγκριση του προϋπολογισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου επίσης για το οικονομικό έτος 2015.

Και τα δύο θέματα ψηφίστηκαν από τις παρατάξεις του κ. Παπαναστασίου και του κ. Μοσχολιού, όμως καταψηφίστηκαν από τις παρατάξεις του κ. Τραπεζιώτη και του κ. Παπανικολάου, όπως και από τον κ. Μερμίγκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων σχετικά με τον προϋπολογισμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και έπειτα από ερώτηση του κ. Μερμίγκη αναφορικά με την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή, χωρίς την οποία δεν προχωρούν κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις του, αντέδρασε έντονα ο κ. Παππάς. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «μπορούσατε να πάρετε ένα τηλέφωνο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και να λύσετε την απορία σας για να μην καθυστερούμε έτσι τη διαδικασία».

Αυτή η αντίδραση του κ. Παππά προκάλεσε την ειρωνική τοποθέτηση στη συνέχεια του κ. Τραπεζιώτη, ο οποίος ανέφερε «προτείνω να υποβάλλονται ποινές σε όσους υποβάλλουν ερωτήσεις» για να συμπληρώσει επίσης ειρωνικά στη συνέχεια ο κ. Μερμίγκης, ολοκληρώνοντας τη δική του ερώτηση, «ευχαριστώ που μας επιτρέπεται ακόμα να κάνουμε ερωτήσεις».

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr