ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΨήφισμα από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσολογγίου για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Ψήφισμα από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσολογγίου για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Ψήφισμα από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσολογγίου για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου καλεί τις διοικήσεις των σωματείων ελεύθερων επαγγελματιών και λοιπών εργοδοτικών φορέων της περιοχής μας σε συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση της Τετάρτης, 8 Νοεμβρίου μέσω της επίδοσης από κοινού ψηφίσματος στη ΔΟΥ Μεσολογγίου, ζητώντας την απόσυρση του απαράδεκτου φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους  αυτοαπασχολούμενους.

Στο όνομα της δήθεν πάταξης της φοροδιαφυγής και της φορολογικής «δικαιοσύνης», η κυβέρνηση επιχειρεί με αυτό το νομοσχέδιο να δώσει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, επιβάλλοντας νέα φορολογικά χαράτσια που θα οδηγήσουν σε απανωτά λουκέτα.

Αντιλαμβανόμενοι την αγανάκτηση και την αναταραχή που έχει προκληθεί σε χιλιάδες συναδέλφους ανά τη χώρα, διεκδικούμε:

·        Την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.

·        Την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

·        Την άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της.

·        Τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.

Αν πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δείξει με το δάχτυλο τους συναδέλφους, κατηγορώντας τους για φοροκλέφτες, να την πληροφορήσουμε για μια σειρά από ελεγκτικούς μηχανισμούς που έχει θεσπίσει η ίδια, όπως είναι η απευθείας διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS με την ΑΑΔΕ, η υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση και οι συστηματικοί, φυσικοί έλεγχοι από κλιμάκια της ΑΑΔΕ σε μηνιαία βάση.

Άρα το κράτος ας αναζητήσει καλύτερα τον «φταίχτη» όχι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά στις πολυεθνικές και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν ειδικά φορολογικά καθεστώτα και μένουν διαχρονικά στο απυρόβλητο.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ