2ο Ψήφισμα Γεν. Συνέλευσης μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

2ο Ψήφισμα Γεν. Συνέλευσης Μελών Ε.Σ.Α. 1911-2024 : Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής»

emporikos-sillogos-agriniou-oesvden-702x336-1-702x336-1-702x336

2ο Ψήφισμα Γεν. Συνέλευσης Μελών Ε.Σ.Α.

1911-2024 : Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής»

113 χρόνια ιστορικής διαδρομής

113 χρόνια στη σωστή μεριά της ιστορίας

Το 2024 θα είναι μια ακόμα δύσκολη χρονιά.

Για όλους; Ή μήπως όχι;

Τα μέλη του ΕΣΑ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι

Γνωρίζουμε ότι:

-          Ακριβό ρεύμα για τα μαγαζιά και τα σπίτια μας = Αισχροκέρδεια για τα καρτέλ ενέργειας.

-          Ακριβό καλάθι του νοικοκυριού = Υπερκέρδη για τα SuperMarket.

-          Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις σε περιουσίες και λογαριασμούς λαϊκών οικογενειών = Υπερσυγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων.

-          POS, τραπεζικά χαράτσια = ενίσχυση του τραπεζικού λόμπι

Τα μέλη του ΕΣΑ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για:

-          Το συνταξιούχο που θα πληρώσει πιο ακριβό το φάρμακο, θα υποστεί τις συνέπειες της συρρίκνωσης του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, και θα πληρώσει ακριβότερα, χειρότερες υπηρεσίες. Το συνταξιούχο που θα ζήσει φτωχότερος με τις σχεδόν μηδενικές αυξήσεις στο μισθό του ενώ όλα γύρω του ακριβαίνουν.

-          Τον αγρότη που έφτασε με το τρακτέρ του στο Σύνταγμα για να απαιτήσει άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωσή του.

-          Τον ελ. Επαγγελματία που τον βαφτίσανε κλέφτη και θα τον φορολογήσουν ακόμη και αναδρομικά για εισοδήματα που δεν έχει.

-          Τον Δημότη της πόλης μας που θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα δει τον Δήμο του να του έχει κατασχέσει από το λογαριασμό του, χωρίς καμία ειδοποίησηένα ποσό που θα αντιστοιχεί μαζί με τους τόκους σε μια προ 4ετίας κλήση.

-          Τον μαθητή και το φοιτητή που θα νιώθει στο πετσί του την αδικία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, με τον αντισυνταγματικό σχεδιασμό της σημερινής Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.

-          Το γιατρό, τον νοσηλευτή και τον ασθενή στις Δημόσιες Δομές Υγείας που βλέπουν μια Κυβέρνηση να τους γυρνά την πλάτη και να τους κουνά το δάχτυλο, επιλέγοντας να μην καλύψει οργανικές θέσεις στα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία, να μην αυξήσει μισθούς, αλλά να αυξήσει τις ώρες λειτουργίας των χειρουργείων, με το ίδιο εξαντλημένο από τις υπερεφημερεύσεις προσωπικό και μετακυλώντας το κόστος στον ασθενή.

Το 2024 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τους συγγενείς και φίλου των θυμάτων στα Τέμπη που ακόμα ζητούν δικαίωση από ένα «Παρακράτος Δικαίου».

Θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τους πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας που θα διαμένουν για μήνες σε πρόχειρα καταλύματα, αναμένοντας τις όποιες αποζημιώσεις.

Το 2024 είναι μια χρονιά που ήδη έχει βαφτεί κατακόκκινη από το αίμα χιλιάδων Παλαιστίνιων συνανθρώπων μας, στην εθνοκάθαρση που συντελεί ο Νετανιάχου με τον Ισραηλινό στρατό του.

Το 2024 θα είναι σίγουρα μια πολύ δύσκολη χρονιά για τα μέλη μας, αλλά μπορεί και πρέπει να είναι μια χρονιά επαναπροσδιορισμού σχέσεων, ανασύνταξης και επανεκκίνησης του Συλλόγου μας.

Και τα μέλη μας γνωρίζουν ποια είναι η σωστή μεριά της Ιστορίας και σε αυτή θα σταθούν.