ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΨήφισμα συμπαράστασης της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας και του Αγροτικού Συλλόγου Ξηρομέρου στους εργαζόμενους του “Νηρέα”

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά πως οι εργοδότες στο βωμό του κέρδους τους δεν υπολογίζουν τίποτα.

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν βρήκε ούτε ευρώ για να δώσει στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού με τις χαμηλές τιμές και την αδιάθετη παράγωγη, μπούκωσε με ζεστό χρήμα το μονοπώλιο των ιχθυοκαλλιεργειών που ο όμιλος Νηρέας είχε κέρδη τον περασμένο χρόνο 534 % το όποιο είναι βαμμένο και ποτισμένο με το αίμα και τον ιδρώτα των εργατών, ενώ στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών υπάρχει καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα και μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων είναι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ.

Οι επιχειρηματίες των ιχθυοκαλλιεργειών πατάνε πάνω στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που στήσανε όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαχρονικά, που ρίχνει νερό στο μύλο της εκμετάλλευσης και ποτίζει την εργασιακή ζούγκλα.

Η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων αιτ/νιας και ο αγροτικός σύλλογος Ξηρομέρου συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων της επιχείρησης Νηρέας και καλεί όλους τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής  να δώσουν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη  01/07/2020 στις 9 το πρωί στο συσκευαστήριο του Νηρέα στον Αστακό στην περιοχή Τσαπουρνιά.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26