ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΨήφισμα Συλλόγου Ιεροψαλτών για την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά

Ψήφισμα Συλλόγου Ιεροψαλτών για την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά

Ψήφισμα Συλλόγου Ιεροψαλτών για την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά

Ο σύλλογος ιεροψαλτών με έδρα το Αγρίνιο ενημερώνει για το ψήφισμα που εξέδωσε για την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο Αγρίνιο σήμερα 3 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα, στο γραφείο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος», συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίαση, αμέσως όταν πληροφορήθηκε την εκδημία εις Κύριον του σεπτού ποιμενάρχου μας, μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

Τα μέλη του δ.σ. εξήραν την ακεραιότητα του χαρακτήρος και το πνευματικό ανάστημα του εκλιπόντος πατρός. Ιδιαιτέρως δε, την από μικρής ηλικίας αγάπη και προσφορά του στον χώρο της Εκκλησίας, κατά την διάρκεια των σπουδών του, αλλά και αργότερα ως διακόνου και πρεσβυτέρου, υπηρετώντας με συνέπεια το ιερό θυσιαστήριο και κηρύττοντας τον θείο λόγο στην Μητρόπολή μας.

Διατηρούσε σχέσεις πνευματικές με τους τρεις προσφάτως αγιοκαταταγέντες πατέρες, Παΐσιο, Πορφύριο καί Ιακώβο. Μάλιστα ο τελευταίος έχων το προορατικό χάρισμα προείπε την ανάδειξή του σε επίσκοπο σε κάποια από τις συχνές επισκέψεις εκεί στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια.

Μετά την εκλογή και ενθρόνισή του (2005) ως μητροπολίτου, υπηρέτησε ως επί σκοπόν αγρύπνως και αόκνως, χοροστατών και τελών την θεία λειτουργίαν ακόμη και στο πιο απομεμακρυσμένο χωριό – ενορία, τελών εγκαίνια ναών και χειροτονώντας διακόνους και πρεσβυτέρους, κηρύττοντας με ενάργεια τον λόγο του Θεού.

Φιλαγιορείτης, φιλομόναχος, φιλακόλουθος, ασκητικός, στηρίζοντας πάντοτε την καθαρότητα των νέων, φιλόπτωχος, ενισχύοντας κάθε αναξιοπαθούντα δι’ έργων και λόγων. Στοργικός προς τα πνευματικά του παιδιά· οι πάντες ωφελήθημεν από τις συμβουλές του και από το ποιμαντικό, φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, αλλά και από τον ίδιο προσωπικά.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι ο μακαριστός ποιμενάρχης μας ήταν καλός γνώστης της βυζαντινής μουσικής, γεγονός που συνέβαλλε στην καλή τέλεση των ακολουθιών. Φίλος της ιεροψαλτικής τάξης, έδινε πάντοτε το παρόν στις διάφορες συνάξεις – εκδηλώσεις των διακόνων του αναλογίου. Είμαστε ευγνώμονες για την συμπαράστασή του.

Το Δ.Σ. εκφράζει την λύπη του που αδυνατεί να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, λόγω των υγειονομικών συνθηκών. Κλίνομεν γόνυ ενώπιον της σορού του μητροπολίτου μας, δεόμενοι προς τον Κύριον της ζωής και του θανάτου όπως δεχθεί την αγνή ψυχή του στο υπερουράνιο θυσιαστήριο, να συνεχίσει να τελεί την αναίμακτο θυσία, μνημονεύοντας και ημάς.

Για το λόγο αυτό συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα και υπογράφεται.

εκ του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του συλλόγου ιεροψαλτών

ο πρόεδρος Λεωνίδας Γαρουφαλής
ο γενικός γραμματέας Δημήτριος Παπακαμμένος

Το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ