ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΨήφισμα Πανελλήνιου Συλλόγου «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» για την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά

Ψήφισμα Πανελλήνιου Συλλόγου «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» για την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά

Ψήφισμα Πανελλήνιου Συλλόγου «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» για την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», που εδρεύει στο Αγρίνιο, την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 15.00, όταν πληροφορήθηκε την εκδημία του επισκόπου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, συνήλθε εκτάκτως στο Γραφείο του ύστερα από πρόσκληση και υπό την προεδρία του Προέδρου του Αρχιμανδρίτη π. Νεκταρίου Τριάντη και συνεδρίασε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και μεγάλης θλίψης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, αφού εξήρε την αγιασμένη προσωπικότητα και το πολύπλευρο πνευματικό, ποιμαντικό, λειτουργικό, κηρυκτικό, φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο του αοίδιμου Μητροπολίτη μας, ένα έργο που πανθομολογείται υπό των πιστών όχι μόνο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, που είχαν την ανεκτίμητη ευλογία να γευθούν άμεσα τους αγιοπνευματικούς καρπούς αυτού του έργου, αλλά και από πλήθη πιστών εκτός της Μητροπόλεώς μας, που έτυχε να γνωρίσουν τον κοιμηθέντα, αναφέρθηκε στη συνέχεια ειδικότερα στη μεγάλη προσφορά του Σεβασμιωτάτου Κοσμά προς τον ιεραποστολικό μας Σύλλογο. Τόνισε το αμέριστο ενδιαφέρον του υπέρ της εξωτερικής Ιεραποστολής και μάλιστα το γεγονός ότι υπήρξε το πρώτο ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας, που ιδρύθηκε με κύριο σκοπό την ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κανάγκα του Κογκό της Αφρικής, την οποία διαποιμαίνει ο Αγρινιώτης Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος, πνευματικό τέκνο του κυρού Κοσμά. Υπογράμμισε ακόμη το γεγονός ότι ο Σεβασμιώτατος Κοσμάς τιμούσε και ευλογούσε με την παρουσία του όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, προέτρεπε τις ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως να ενισχύουν την εξωτερική Ιεραποστολή, ενώ μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του ήταν αυτή κατά την οποία τέλεσε μαζί με τον κ. Θεοδόσιο τα εγκαίνια του Γραφείου του Συλλόγου μας στο Αγρίνιο, όταν με την γνωστή του φλογερή πίστη προς τον Χριστό, απλότητα, ταπείνωση και αγάπη μίλησε για το κοινό χρέος των ορθοδόξων να διαδώσουν το ευαγγέλιο στους μη χριστιανικούς λαούς συνεχίζοντας το έργο των αγίων αποστόλων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνέχεια αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Να παραστεί αντιπροσωπεία του στην εξόδιο ακολουθία του σεπτού μας Ποιμενάρχη, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου.

2. Να προσφέρει, αντί στεφάνου, στη μνήμη του συμβολικό χρηματικό ποσό στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς, όπου θα αναπαύεται το ιερό σκήνωμά του, σύμφωνα με την επιθυμία του.

3. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τους κατά σάρκα οικείους του.

4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τοπικό τύπο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρὀεδρος                                 Ο Γραμματέας

Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης     Σπυρίδων Ι. Παπαθανασίου

ΟΑΕΔ: Εντός των ημερών η προκήρυξη του νέου προγράμματος 4.000 θέσεων εργασίας με μισθό 933 ευρώ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ