ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Ψηφιακή Σύγκλιση» στην Αιτωλοακαρνανία

«Ψηφιακή Σύγκλιση» στην Αιτωλοακαρνανία

«Ψηφιακή Σύγκλιση» στην Αιτωλοακαρνανία


Ο δήμος Αγρινίου εξασφάλισε το μεγαλύτερο ποσό από όλους τους δήμους της Αιτωλ/νιας

«Ψηφιακή Σύγκλιση»

στην Αιτωλοακαρνανία  

Το ποσό των 152.520,00 ευρώ εξασφάλισε ο δήμος Αγρινίου για την λειτουργική ενοποίηση των πληροφοριακών προγραμμάτων. Ποια ποσά εξασφάλισαν οι υπόλοιποι δήμοι του νομού. Τι δηλώνει ο δήμαρχος Αγρινίου για την εξασφάλιση των χρημάτων

 

Με το ποσό των 152.520,00 ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», χρηματοδοτήθηκε η ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων του δήμου Αγρινίου. Συγκεκριμένα η χρηματοδότηση αφορά  το έργο «Λειτουργική Ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (υποδομές ΤΠΕ και εφαρμογές) και δεδομένων του Δήμου Αγρινίου για την εφαρμογή του Προγράμματος «Καλλικράτης». 152.520,00».

Ο δήμος Μεσολογγίου εξασφάλισε για την λειτουργική ενοποίηση υφισταμένων συστημάτων (Υποδομές ΤΠΕ και Εφαρμογές) και άλλων δεδομένων 64.044,00 για την εφαρμογή του Προγράμματος « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας εξασφάλισε για τον ίδιο λόγω 51.822, ο δήμος Ναυπακτίας 93.100,00, αυτός της Αμφιλοχίας 57.933,00 και του Ξηρομέρου 51.822,00.

Συνολικά με απόφαση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου, εντάσσονται 135 πράξεις, συνολικής δημόσιας δαπάνης δέκα εκατομμυρίων διακοσίων πενήντα ενός χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι ευρώ (10.251.920 ευρώ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», στον Άξονα Προτεραιότητας και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής, στον Ειδικό Στόχο ισότιμης συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα» και στην Κατηγορία Πράξης Υπηρεσίες και εφαρμογές για τον πολίτη (ηλεκτρονική υγεία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική μάθηση, ηλεκτρονική ένταξη, κτλ).

«Ο Δήμος Αγρινίου εξελίσσεται συνεχώς μέσα από προγράμματα που έχουν σαν σκοπό την καλύτερη λειτουργία του, όσον αφορά την μηχανοργανωτική υποδομή και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» ανέφερε στη «Σ»  ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr