ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Ψίχουλα» στα ταξί – Οι οδηγοί στην περιοχή του Αγρινίου έμειναν εκτός των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού

«Ψίχουλα» στα ταξί – Οι οδηγοί στην περιοχή του Αγρινίου έμειναν εκτός των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού

«Ψίχουλα» στα ταξί – Οι οδηγοί στην περιοχή του Αγρινίου έμειναν εκτός των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ραδιοταξί Αγρινίου Αλέκος Μπάδας – Για ακόμη μια φορά οι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ταξί στο Αγρίνιο είναι θεατές στο ίδιο έργο! Ενώ όλοι οι κλάδοι στον τομέα των χερσαίων επιβατικών μεταφορών πήραν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Απρίλιο, ο κλάδος των ταξί δεν την έλαβε, με αποτέλεσμα η κατάσταση αυτή να «ξεχειλίσει το ποτήρι» και να υπάρχουν έγγραφες διαμαρτυρίες από τα σωματεία των ταξί από όλη την Ελλάδα προς τα αρμόδια υπουργεία!

«Ο κλάδος μας έχει μείνει έξω απ’ όλα, είναι «η τελευταία τρύπα της φλογέρας»… Μόνο το 30% των συναδέλφων στην περιοχή του Αγρινίου πήραν κάποια από τις επιστρεπτέες, κάποια, δηλαδή μία, όχι παραπάνω, το 40% των συναδέλφων δεν πήρε καθόλου χρήματα, βοήθεια, ενίσχυση ή όπως αλλιώς λέγεται και υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξεως το 20% που εισέπραξε τα 500 ευρώ από τα οποία τα μισά πρέπει να επιστρέψουμε πίσω, άρα ουσιαστικά δεν πήραμε κάτι. Τα μόνα χρήματα που πήραμε είναι τα 800 ευρώ πέρσι τον Απρίλιο» ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ραδιοταξί Αγρινίου Αλέκος Μπάδας, ο οποίος παρουσίασε και την κατάσταση στον κλάδο στην περιοχή του Αγρινίου, που απ’ ότι φαίνεται η διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας και το άνοιγμα της εστίασης δεν βοήθησε καθόλου!

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπάδας σημείωσε: «δεν υπάρχει καμία διαφορά για εμάς, δεν άλλαξε απολύτως τίποτε με την επανεκκίνηση της εστίασης και την διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας. Τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν μετά το Πάσχα στο Αγρίνιο κυρίως έχουν επηρεάσει πάρα πολύ τον κόσμο, ο οποίος φοβάται ακόμη και σήμερα, αλλά κυρίως άρχισε να φαίνεται πως ο κόσμος δεν έχει λεφτά».

Επιπλέον, ο κ. Μπάδας απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής και με σκοπό να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του προς τα ταξί αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των οδηγών ταξί, που με βάση τις εκτιμήσεις του κλάδου στο τέλος Ιουνίου όλοι οι οδηγοί θα είναι εμβολιασμένοι, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως τα ταξί είναι τα μόνα επαγγελματικά αυτοκίνητα, που κάθε εβδομάδα απολυμαίνονται, αλλά και μετά από κάθε κούρσα, οι οδηγοί κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, ώστε και ο επόμενος πελάτης να είναι και να αισθάνεται ασφαλής, αλλά να είναι ασφαλής και ο εκάστοτε οδηγός, που είναι πολλές ώρες μέσα στο ταξί του.

Για τον εμβολιασμό των οδηγών ταξί ο κ. Μπάδας σημείωσε: «το επιβατικό κοινό της περιοχής πρέπει να εμπιστευτεί τα ταξί, γιατί το 60% των οδηγών του κλάδου μας έχει κάνει εμβόλιο, την πρώτη δόση ή και τις δύο δόσεις και οι υπόλοιποι συνάδελφοι ήδη έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους και εκτιμούμε πως τέλος του μήνα Ιουνίου όλοι οι επαγγελματίες στο Αγρίνιο θα είναι εμβολιασμένοι. Συνεπώς, ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, πρέπει να μας εμπιστευτούν, πρέπει να χρησιμοποιήσουν το ταξί, ώστε να στηρίξουν και την αλυσίδα της τοπικής οικονομίας».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Οι πλειστηριασμοί σε μια συγκυρία που έχει την καύσιμη ύλη για κοινωνικές αντιδράσεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr