ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΨευτογιατρός: «Μας τον σύστησε χειρουργός του Ευαγγελισμού» – Τι λέει ο γιος θύματος

Ψευτογιατρός: «Μας τον σύστησε χειρουργός του Ευαγγελισμού» – Τι λέει ο γιος θύματος

Ψευτογιατρός: «Μας τον σύστησε χειρουργός του Ευαγγελισμού» – Τι λέει ο γιος θύματος

Ο 48χρονος «ψευτογιατρός» είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του ακόμα και σε γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων οι οποίοι τον σύστηναν σε καρκινοπαθείς ασθενείς. Δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Γιος θύματος κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ότι ο πατέρας του ο οποίος είχε νοσήσει από καρκίνο του πνεύμονα βρήκε τον «ψευτογιατρό» μέσω ενός χειρουργού στον Ευαγγελισμό.

«Τον κατηγορούμενο δεν τον γνωρίζω. Τον είδα μόνο μία φορά εξ αποστάσεως στον Ευαγγελισμό στον 5ο όροφο στη χειρουργική κλινική.

Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στον πνεύμονα, αφαίρεσε μισό πνεύμονα και μετά έκανε χημειοθεραπείες μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. Ένας χειρουργός του Ευαγγελισμού του σύστησε τον κατηγορούμενο. Ήμουν παρών όταν τον γνώρισε πρώτη φορά ».

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως η υγεία του πατέρα του ήταν ήδη επιβαρυμένη όταν συνάντησε τον Dr Konto.

«Τον γνώρισε όταν ήταν σε οριακή κατάσταση, είχε πάρει την κατιούσα, ήταν με ένα πνεύμονα και έπαιρνε και οξυγόνο. Ο πατέρας μου είχε κατιούσα πορεία διότι κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα. Όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο, είχε γίνει μετάσταση στον πνεύμονα, είχε έξι μήνες με ένα χρόνο ζωής».

Ο κατηγορούμενος προμήθευε τον καρκινοπαθή με σκευάσματα όπως κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Πήγαμε πέντε φορές στο Κορωπί. Τις τέσσερις του έδωσε ένα μπουκαλάκι με σκεύασμα δεν ξέρω τι ήταν. Του είπα “πιστεύεις αυτά τα πράγματα;” Ήταν όμως ένας άνθρωπος, που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, το οριακό και αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και πιάστηκε από τον κατηγορούμενο. Μας έλεγε ότι «θα πάρω αυτό το σκεύασμα» και πως «είναι πολύ καλός γιατρός». Είχε ένα γιατρό από το χωριό που του έλεγε «μην πιάνεσαι με κουταμάρες και κάνεις βλακείες». Ωστόσο, ο πατέρας μου συνέχιζε τη φθίνουσα πορεία του. Όταν τελικά δεν έβλεπε καλυτέρευση και κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, γύρισε και μου είπε «παιδί μου έχεις δίκιο». Δυστυχώς, τον έχασα τον Μάρτιο του 2016».

Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή / Φωτογραφία: newsit.gr

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Κόλλησα» με την ηρωίνη – Έφτασα 3 φορές στο θάνατο

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr