ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠροβληματισμός για τη θνητότητα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου: «Ο διοικητής δεν απάντησε…»

Προβληματισμός για τη θνητότητα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου: «Ο διοικητής δεν απάντησε…»

Προβληματισμός για τη θνητότητα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου: «Ο διοικητής δεν απάντησε…»
  • Ευθύνες επιρρίπτει η 6ηΥΠΕ στο διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου
  • Ξεκινά έρευνα για τις όποιες διοικητικές παραλείψεις
  • Διαψεύδει το 100%, αλλά παραδέχεται το αυξημένο ποσοστό θνητότητας η 6ηΥΠΕ

Τα μεγάλα ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Αγρινίου απασχόλησαν τις τελευταίες 48ωρες τον Τύπο σε πανελλαδικό επίπεδο. Ωστόσο στους επιτελείς της Υγείας το θέμα φαίνεται πως είναι γνωστό εδώ και αρκετές μέρες, όταν τέθηκε από κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο σε σύσκεψη με τη διοίκηση της 6ηΥΠΕ.

Όπως πληροφορείται η «Σ», το Υπουργείο Υγείας ήταν ενημερωμένο αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, μέσα  καταγγελίες που έγιναν προς το Υπουργείο και έφτασαν ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου και εν τέλει προκάλεσαν αυτή την κινητοποίηση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, πριν το θέμα πάρει διαστάσεις μέσω δημοσιευμάτων.

Χθες έγινε γνωστό από την 6η ΥΠΕ ότι οι διευκρινίσεις και οι απαντήσεις που ζήτησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δεν εδόθησαν ποτέ (!) μέχρι τώρα από το διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου. Μάλιστα η 6η ΥΠΕ στην ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στο διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου κάνοντας ευθέως λόγο για «ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου».

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις, ενώ σημειώνεται με νόημα ότι «σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας».

Η 6η ΥΠΕ διαψεύδει βέβαια στην ανακοίνωσή της ότι το ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι 100%,όπως αναφέρθηκε σε αρκετά ρεπορτάζ, ωστόσο παραδέχεται ότι είναι αυξημένο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ:

Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Από τον κ. Τσώλη ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1.       Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;

2.       Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;

3.       Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κ. Βελόπουλος από Αγρίνιο: «Αν ήμουν υπουργός Υγείας θα ντρεπόμουν από αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr