ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΉταν «προβλεπέ» οι  μέχρι τώρα συνεδριάσεις ή όχι;

Ήταν «προβλεπέ» οι  μέχρι τώρα συνεδριάσεις ή όχι;

Ήταν «προβλεπέ» οι  μέχρι τώρα συνεδριάσεις ή όχι;

Πολλές απορίες μας δημιούργησε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Πρώτα από όλα γιατί από τη μια η συνεδρίαση ήταν λόγω κορονοϊού κεκλεισμένων των θυρών, αλλά στην αίθουσα παραβρέθηκε και τριμελής αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, προκειμένου να ζητήσει από το Σώμα να υποστηρίξει τα αίτημα των σχολικών καθαριστριών και των σχολικών τροχονόμων (μονιμοποίηση, πλήρες  ωράριο κτλ).

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση με… καλεσμένους και εξαιρέσεις δεν γίνεται! Αλλά δεν θα σταθούμε, τόσο εκεί αφού ο… σκοπός ήταν… ιερός και αφορούσε ένα αίτημα, στο οποίο όχι μόνο οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά η συντηρητικότατη πλειοψηφία της κοινωνίας συναινεί αναγνωρίζοντας την προσφορά αυτών των ανθρώπων στη ασφάλεια (από πολλές απόψεις) των σχολείων.

Εκείνο που εντελώς μας μπέρδεψε ήταν μια αποστροφή του δημάρχου Αγρινίου, που είπε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ έχουν… διαφορετικά χαρακτηριστικά και αναζητώντας ο δήμος αίθουσες για να διατεθούν στο κοινό λόγω του καύσωνα των προηγούμενων ημερών, ανακάλυψε ότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας μπορεί να λειτουργεί με 20 άτομα το πολύ, ενώ η παλιά αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο με μόλις 10 άτομα!

Αυτό σημαίνει ότι οι τελευταίες δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με τα 50 περίπου άτομα (συνυπολογιζόμενων και των ελάχιστων δημοτικών υπαλλήλων για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης) είναι κάτι σαν τα… πάρτι στις βίλλες της Μυκόνου, που κυνηγούσε ο Χαρδαλιάς…;

Εφημερίδα Συνείδηση

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξηρομέρου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr