ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠρωτοβουλία κοινής συνάντησης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» με πολιτική ηγεσία Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργό κ. Χρ. Σταϊκούρα

Πρωτοβουλία κοινής συνάντησης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» με πολιτική ηγεσία Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργό κ. Χρ. Σταϊκούρα

Πρωτοβουλία κοινής συνάντησης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» με πολιτική ηγεσία Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργό κ. Χρ. Σταϊκούρα

Αντιπροσωπείες των Διοικήσεων των Πρωτοβουλιών «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑΜΑΣ» και «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» συναντήθηκαν από κοινού με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα καθώς και με τον Υφυπουργό για θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Πραγματοποιήθηκεεποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση για μείζονα θέματα που αφορούν τις παραγωγικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως ηεπαναφορά ταχύτερων αποσβέσεων του μηχανολογικού εξοπλισμού ως κίνητρο αύξησης των βιομηχανικών επενδύσεων, ο φόρος κληρονομίας – Γονικής Παροχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις, οι έλεγχοι αγοράς και η καλύτερη λειτουργία τελωνείων καθώς και η εξίσωση ΕΦΚ (Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) Μέσης Τάσης με αυτόν της Υψηλής Τάσης για ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Η ανταλλαγή απόψεων κατά την κοινή συνάντηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και θα υπάρξει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας που θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας και θα ενισχύσει τη συμβολήστην οικονομική ανάκαμψη, στην αύξηση των επενδύσεων και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης, προς όφελος της εθνικήςοικονομίας και κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» κ. Μιχ. Στασινόπουλος επεσήμανε:«Για να επιτευχθεί η ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα, πρέπει να γίνει στροφή προς ένα οικονομικό μοντέλο πολύ περισσότερο παραγωγικό, καινοτόμο κι εξωστρεφές που να συμβάλει στην κοινωνική ευημερία και να μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και ευκαιρίες της νέας εποχής».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΆγιςΠιστιόλας επεσήμανε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εμείς όλοι, που «είμαστε η Ελλάδα που παράγει», μόνο μέσω ενός κοινού δρόμου συνεργειών θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να αναπτυχθούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά χωρίς σύνορα, περιορίζοντας το «companydrain» και συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πολίτη της χώρας μας».

Η «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» και η«ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»θα συνεχίσουν την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για να ενισχυθούν οι συνέργειες για τη δημιουργία πρόσφορου επενδυτικού περιβάλλοντοςπου θα συμβάλλειουσιαστικά στην ελληνική οικονομία.Η συνεργασία των δύο φορέων για την ανάδειξη κοινών θεμάτων κρίνεται ιδιαίτερα εποικοδομητική, εκκινώντας μια σχέση σύνθεσης συμπληρωματικών δυνάμεων.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Στοιχεία επικοινωνίας:

  • ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:

Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

τηλ.: 6944562025

e-mail:anniekaragioule@ella-dikamas.gr

  • «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη»:

Μαρία Λαζαρίμου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας

τηλ: 210 6108959, κιν: 6974401388

mlazarimou@hellenicproduction.org

Δήμος Ναυπακτίας: Σύσκεψη για την πρώτη αποτίμηση της έναρξης εφαρμογής των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr