ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΠρωτοβουλία για ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με νησιά του Ιονίου

Πρωτοβουλία για ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με νησιά του Ιονίου

Πρωτοβουλία για ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με νησιά του Ιονίου

Κάτι σιγόκαιγε εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο μόλις σήμερα υπήρξε κάτι χειροπιαστό αναφορικά με την έλευση νέας ακτοπλοϊκής εταιρίας στα νησιά μας, που θα αναλάβει τις γραμμές Σάμη-Ιθάκη-Μεσολόγγι και Ζάκυνθος-Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε η εταιρία αυτή θα είναι ισραηλινών συμφερόντων, ωστόσο θα εμπλέκονται σε αυτή τουλάχιστον δύο Κεφαλλονίτες επιχειρηματίες και ένας Δήμος μέσω Νομικού Προσώπου που θα σχηματίσει.

Δεν είναι καινούργιο το ενδιαφέρον για την γραμμή που αφορά την Κεφαλονιά τουλάχιστον, αφού εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια ο Δήμος Μεσολογγίου και τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας και Κεφαλονιάς-Ιθάκης είχαν ξεκινήσει τις επαφές τους.

Φαίνεται ότι από την στιγμή που έγινε η εκβάθυνση έξω από το Μεσολόγγι τα πράγματα άλλαξαν δραματικά υπέρ της νέας αυτής επιχειρηματικής κίνησης.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι από τη Σάμη, μέσω Ιθάκης για το Μεσολόγγι η διαδρομή θα είναι μία ώρα και 45 λεπτά, ενώ αυτή από τη Ζάκυνθο για την Ιερή Πόλη θα είναι δύο ώρες.

Ήδη η νέα εταιρία, πάντα με πληροφορίες από τον έναν εκ των δύο συμπατριωτών μας επιχειρηματιών που θα εμπλακούν, σκέφτεται ήδη η τιμή του εισιτηρίου για τα οχήματα και και τα φορτηγά να μην ξεπερνάει την τιμή της υφιστάμενης γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της γέφυρας στο Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιχειρηματίες από το Ισραήλ, μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους προχωρούν γοργά την υπόθεση, με δύο πλοία ήδη να μετασκευάζονται για να χρησιμοποιηθούν στις αρχές του επόμενου έτους, ίσως και τα Χριστούγεννα του 2022.

Πάντως, γρήγορα θα έχουμε νέες πληροφορίες για τα καράβια, για τους συμπατριώτες μας, αλλά και τον Δήμο που θα εμπλακούν σε αυτό το νέο ακτοπλοϊκό σχέδιο στο νότιο Ιόνιο.

efimeridakefalonia.gr

Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι υποστηρίζει στο απολογητικό υπόμνημα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr