ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΓια πρώτη φορά συνάντηση των Δημάρχων Αμφιλοχίας και Αγράφων

Για πρώτη φορά συνάντηση των Δημάρχων Αμφιλοχίας και Αγράφων

Για πρώτη φορά συνάντηση των Δημάρχων Αμφιλοχίας και Αγράφων

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

Τη διερεύνηση δυνατοτήτων για την ανάπτυξη διαδημοτικών συνεργασιών, είχε ως στόχο της η συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Αμφιλοχίας, Γιώργου Κατσούλα και Αγράφων, Αλέξη Καρδαμπίκη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στο δημαρχείο Αμφιλοχίας. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που λαμβάνει χώρα μεταξύ  δημάρχων των δυο όμορων δήμων.

Αντιλαμβανόμενοι από την πρώτη στιγμή ότι οι περιφερειακές διεκδικήσεις απαιτούν ευρύτερες συνεργασίες, οι δύο νεοεκλεγέντες δήμαρχοι φρόντισαν από κοινού να θέσουν τις βάσεις μιας τακτικότερης μεταξύ τους επικοινωνίας, ώστε να διευθετήσουν τα πολλά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.

Έτσι, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας μιας αναπτυξιακής εταιρείας η οποία θα αναλάβει τη λειτουργία αναπτυξιακών προγραμμάτων ώστε να αλλάξει όψη ο κυρίως ορεινός όγκος της Κοιλάδας του Αχελώου, που χαρακτηρίζεται από υποτυπώδη τουριστική υποδομή και πολλά προβλήματα για την κτηνοτροφία, ειδικά το χειμώνα.

Αρκετός χρόνος αφιερώθηκε όμως και στα προβλήματα του οδικού δικτύου που είναι πολλά, όπως η μη σύνδεση με την Ιόνια οδό και η ελλιπής σηματοδότησή και πληροφόρηση των ταξιδιωτών.

Το φυσικό κάλος των Δήμων Αμφιλοχίας και Αγράφων, με βουνά, ποτάμια, κοιλάδες και λίμνες μπορεί με τα κατάλληλα έργα υποδομής και τη σωστή προβολή να γίνει ένας παράδεισος για επισκέπτες και ένας προορισμός για διακοπές, χειμώνα και καλοκαίρι.

Ομάδα εργαζομένων δήμου Μεσολογγίου: «Και ξαφνικά σιώπησαν…»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr