ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΠρώτη φορά για προσκύνηση εικόνα της Αγίας Τριάδος στο Παναιτώλιο (εικόνες -video)

Πρώτη φορά για προσκύνηση εικόνα της Αγίας Τριάδος στο Παναιτώλιο (εικόνες -video)

Πρώτη φορά για προσκύνηση εικόνα της Αγίας Τριάδος στο Παναιτώλιο (εικόνες -video)

Εικόνα της Αγίας Τριάδας που φιλοτεχνήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα προσκύνησαν για πρώτη φορά οι πιστοί που παρακολούθησαν το Μέγα Εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό ναό του Παναιτωλίου, χθες παραμονή του Αγίου Πνεύματος.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά τελέστηκε την Κυριακή 20 Ιουνίου το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Φέτος δεν έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Τριάδος λόγω των μέτρων προς αποφυγή της νόσου covid-19.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν πολλοί πιστοί καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν: ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο  <ντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομάτης, ο βοηθός περιφερειάρχη, αρμόδιος για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τις Έγγειες Βελτιώσεις Γεώργιος Κοντογιάννης, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρήστος Ζαρκαβέλης, ο αντιπρόεδρος στην ΔΕΥΑ Αγρινίου Κώστας Κιτσοπάνος, ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Φόρης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναιτωλίου Ανδρέας Γκορόγιας, ο αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας Δημήτρης Γαλαζούλας κ.ά.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς και μετά το πέρας του Εσπερινού, ευχαρίστησε τους ιερείς που συμμετείχαν και τέλεσαν τον εορταστικό εσπερινό, καθώς κι όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους στην εορτή.

 

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου “Χρήστος Καπράλος” κατά την διάρκεια της τέλεσης του Εσπερινού πλαισίωναν την ιερή εικόνα της Αγίας Τριάδος που χρονολογείται από το 1844 και για πρώτη φορά εκτέθηκε για προσκύνηση.

Πηγή: panaitolionews.blogspot.com

Άρση μέτρων: Ξεκινούν διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr