ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ πρώτη επέτειος του Πολυτεχνείου στο Αγρίνιο

Η πρώτη επέτειος του Πολυτεχνείου στο Αγρίνιο

Η πρώτη επέτειος του Πολυτεχνείου στο Αγρίνιο

Ένα σπουδαίο ντοκουμέντο από την ιστορική πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου στο Αγρίνιο “ανέβηκε” τις τελευταίες ώρες στην δημόσια σφαίρα των κοινωνικών δικτύων, μέσω facebook.

Η φωτογραφία είναι από το σημαντικό τοπικό μπλογκ agriniomemories.blogspot.gr που έχει αποτυπώσει το Αγρίνιο εδώ και πολλές δεκαετίες, σώζοντας πρωτογενές υλικό που έχει τεράστια ιστορική αξία για την περιοχή.

Πλήθος σχολίων από γνωστούς Αγρινιώτες αναβιώνει εκείνη την εποχή και αποτυπώνει το συναίσθημα της σημερινής μέρας με έναν νοσταλγικό αλλά και αγωνιστικό τρόπο.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του σπουδαίου Αγρινιώτη μεταφραστή Γρηγόρη Κονδύλη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην πόλη, όπου αναφέρονται και πολλά ονόματα συμπολιτών που εικονίζονται.

“…Κι εγώ κρατώντας το τρίτο μεγάλο στεφάνι. Πρέπει να είναι η πρώτη επέτειος του Πολυτεχνείου… Πολλά γνωστά πρόσωπα: Πολύζος Γιάννης, Πολύζος Γιώργος, Νίδας Κοντούλης, Βάσω Τζάνη, Νώντας Μπαρχαμπάς, Χριστόφορος Ζαχείλας, Γιάννης Ποσοτίδης, Θανάσης Αλεξάκης, στο πανό το γνωστό σύνθημα του ΚΚΕ (που είχε προκύψει από το 9ο συνέδριό του: Εμπρός για μια Νέα Ελλάδα). Και άλλοι πολλοί και γνωστοί, αν και κάποιοι δεν είναι πια κοντά μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ε.Σ. Αγρινίου – 50 χρόνια Πολυτεχνείο: Τα μηνύματά του μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ