ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ πρώτη δωρεά του «Ιδρύματος σε μνήμη Ιωάννη και Ελισσάβετ Κάππα» στο Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»

Η πρώτη δωρεά του «Ιδρύματος σε μνήμη Ιωάννη και Ελισσάβετ Κάππα» στο Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»

Η πρώτη δωρεά του «Ιδρύματος σε μνήμη Ιωάννη και Ελισσάβετ Κάππα» στο Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»

Το ” Ίδρυμα σε μνήμη Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα ” είναι ένα κοινωφελές φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Αγρίνιο που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2014 , έπειτα από επιθυμία των αδελφών Ιωάννη και Ελισσάβετ Κάππα. Ο Ιωάννης και η Ελισσάβετ Κάππα γεννήθηκαν , μεγάλωσαν και έζησαν στο Αγρίνιο ενώ δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο του εμπορίου. Απεβίωσαν το 2002 και 2008 αντίστοιχα και άφησαν κληρονόμο της περιουσίας τους το « Ίδρυμα σε μνήμη Ιωάννης και Ελισσάβετ Κάππα» . Σκοπός του Ιδρύματος η οικονομικήενίσχυσηάλλωνήδηλειτουργούντων και νόμιμα συσταθέντων στο Αγρίνιο Ιδρυμάτων όπως το Νοσοκομείο Αγρινίου,το Γηροκομείο Αγρινίου, το εργαστήρι ” Παναγία Ελεούσα” , η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η απονομή χρηματικών βραβείων και υποτροφιών σε αριστεύσαντες μαθητές του Δήμου Αγρινίου, , η αρωγή ασθετούντων και οικονομικά αδυνάτων ατόμων.

Το Ίδρυμα συστάθηκε με το ΦΕΚ 1006/ 22 Απρίλιου 2014 και το πρώτο του Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούνταν από τους Ανδρέα Κάππα, Γεώργιο Αλεξόπουλο, Μιλτιάδη Χαρατσάρη, Σπύρο Τουλιάτο, εκάστοτε Διευθυντή Δ.Ο.Υ Αγρινίου , με αναπληρωματικό μέλος τον Αναστάσιο Κάππα, χωρίς όμως να συγκροτηθεί σε σώμα  λόγω παραιτήσεων και αλλαγής μελών. Συγκροτήθηκε σε σώμα μόλις στις 7-3-2019 και το σημερινό Διοικητικό του Συμβούλιο αποτελείται από τον Προέδρο Αναστάσιο Κάππα, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Πιστιόλα, τον  Γραμματέα Γιάννη Σελιμά, τον Ταμεία Κώστα Λιανό καθώς και το μέλος του Σπύρο Τουλιάτο.

Την Παρασκευή 18/ 10/2019 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος πραγματοποίησε την πρώτη του δωρεά ύψους 10.000 ευρώ   στο Εργαστήρι « Παναγία Ελεούσα» για το πολύτιμο έργο που παράγει όσον αφορά τους νέους με νοητική στέρηση & συνοδές αναπηρίες στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η δωρεά αυτή επίσης δίνεται καθώς το εργαστήρι « Παναγία Ελεούσα» χαρακτηρίζεται από διαφάνεια στην οικονομική του λειτουργία ενώ θα δοθεί απολογισμός της αξιοποίησης των χρημάτων στο πλαίσιο διαφάνειας και λογοδοσίας του Ιδρύματός μας.

Το επόμενο διάστημα το Ίδρυμά μας έχει στον προγραμματισμό του την απόδοση και άλλων δωρεών στο πλαίσιο της στήριξης ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας αλλά και προάγοντας την γνώση και τον πολιτισμό.

Δίκη Χρυσής Αυγής – Μπαρμπαρούσης: «Μου αρέσει να χαιρετάω ναζιστικά»!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr