ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠροθεσμία 2 μηνών για επιστροφή αναδρομικών στους ενστόλους

Προθεσμία 2 μηνών για επιστροφή αναδρομικών στους ενστόλους

Ένα από τα κύρια αιτήματα των ένστολων με την συμμετοχή τους και τις κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ, ήταν η άρση των μισθολογικών περικοπών που έχουν υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Από την φετινή χρονιά θα αρχίσει να υλοποιείται σταδιακά η επιστροφή των χρημάτων που δεν θα φτάσει όμως στα οικονομικά επίπεδα του 2012. Δόθηκε έτσι από το Συμβούλιο της Επικρατείας διορία 2 μηνών στο Υπουργείο Οικονομικών για την επιστροφή των αναδρομικών στους ενστόλους εξαπολύονταςσφοδρή επίθεση εναντίον της διοίκησης για τη μη εφαρμογή της απόφασης σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών των ένστολων όλων των Σωμάτων Ασφαλείας η οποίες έγιναν από τον Αύγουστο του 2012.

Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι Διαπιστώνει την μη συμμόρφωση του Δημοσίου προς την 2194/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να συμμορφωθεί προς την εν λόγω απόφαση εντός δύο μηνών από την κοινοποίηση σε αυτό του παρόντος πρακτικού.

Ορίζει νέα ημερομηνία συζητήσεως της υποθέσεως ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμορφώσεως την 28η Νοεμβρίου 2014”.
Το βάθος χρόνου της επιστροφής των αναδρομικών που πρέπει να αποδοθούν σε εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και των ενόπλων Δυνάμεων, εξαρτάται ευθέως από το τελικό ύψος των χρημάτων, το οποίο η Κυβέρνηση θα κρίνει ότι πρέπει να λάβουν πίσω σε μηνιαία βάση .

Σε δηλώσεις του στην “Σ” ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρης Ρούσης ανέφερε “ ότι θα συνεχιστούν οι αγώνες των ένστολων για την άρση της μισθολογικής αδικίας καθώς και την πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η πολιτεία μας οδήγησε να προσφύγουμε εκ νέου στην Eπιτροπή Eπίλυσης Διαφορών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να υλοποιήσει τις αποφάσεις. Επιτέλους εφαρμόστε τις δικαστικές αποφάσεις ώστε όλοι οι ένστολοι να ξεφύγουν από μισθούς πείνας και να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης”.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr