ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠροτεραιότητα και στη νέα μας θητεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Υγεία, η Πρόνοια και οι Κοινωνικές Δομές

Προτεραιότητα και στη νέα μας θητεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Υγεία, η Πρόνοια και οι Κοινωνικές Δομές

Μία από τις σημαντικότερες υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου που χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παραδόθηκε άμεσα στους συμπολίτες μας, επισκέφθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Ο Απόστολος Κατσιφάρας μαζί και με τον εκπρόσωπο Τύπου της παράταξης τον Παιδίατρο – Νεογνολόγο Ιωάννη Γιαννακόπουλο, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κ. Γιώργο Βλάχο, διευθυντές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ συνομίλησε και με ασθενείς που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο.
«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην Αιτωλοακαρνανία είναι αυτό το νοσοκομείο που παρέχει τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας. Τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί και οι σκόπελοι, ευτυχώς ξεπεράστηκαν και πλέον εδώ και αρκετό καιρό, αυτή η σημαντική δομή υγείας, έχει ήδη παραδοθεί και χρησιμοποιείται» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, ιδίως ιατρικού ειδικοτήτων.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως ήδη ασκεί πιέσεις προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες ώστε να συναφθεί προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών σε επίπεδο ιατρικού προσωπικού, όπως ενημέρωσε και τους φορείς σε προηγούμενη συνάντηση στην Αιτωλοακαρνανία.
Και παράλληλα, συμπλήρωσε ο Απ. Κατσιφάρας: «Το υπερσύγχρονο αυτό κτίριο, κατασκευάστηκε μέσω του ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση τόσο για το κτιριακό όσο και για τον εξοπλισμόΤΤετά, στο πλαίσιο των βασικών προτεραιοτήτων για την Υγεία, την Πρόνοια και την κοινωνική προστασία, που είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την αιρετή Περιφέρεια. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επόμενη πενταετία με νέες υποδομές για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας. Οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει ως Περιφερειακή Αρχή, αλλά και ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει και συμπεριλάβει για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 έχουν ως στόχευση, τον άνθρωπο, τη στήριξή του και την φροντίδα του».
Ακολούθως, ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε μαζί με την κυρία Σταρακά και το κλιμάκιο των υπ. Περιφερειακών Συμβούλων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που βρίσκεται πριν την κεντρική πλατεία, ενώ έκανε και βόλτα στην αγορά της πόλης, κατά την οποία συνομίλησε με τους πολίτες για θέματα της καθημερινότητάς τους, αλλά και για το πρόγραμμα του συνδυασμού.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr