ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠροτεραιότητα οι προτομές των Παπαστραταίων ή όχι;

Προτεραιότητα οι προτομές των Παπαστραταίων ή όχι;

Προτεραιότητα οι προτομές των Παπαστραταίων ή όχι;

Μέσα στις γιορτές πρέπει να είσαι πολύ…στοχοπροσηλωμένος, αποφασισμένος ή και στρατευμένος (με την καλή έννοια, που λένε…) για να έχεις την διάθεση να κάνεις τον αγώνα που κάνεις και τις επόμενες μέρες.

Αυτό μπορεί να είναι κάπως παράταιρο αλλά ταυτόχρονα δείχνει και αφοσίωση, πίστη στον εκάστοτε αγώνα.

Κάπως έτσι στο Αγρίνιο, παρότι είναι Χριστούγεννα, κάποιοι πολίτες δεν έκαναν διακοπές και ενημέρωσαν το κοινό (μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ που προβάλουν κάθε δελτίο τύπου και κάθε άλλο ενημερωτικό που στέλνει οποιαδήποτε ομάδα και συλλογικότητα, απροϋπόθετα(sic) και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ότι έχουν θέσεις υπόψη του δημάρχου δύο προτεραιότητες για την προβολή του Αγρινίου στον χώρο του Πάρκου.

Η μία είναι να επιστρέψει η Οτομοτρίς που ερχόταν κάποτε “στα τρένα” του Αγρινίου και τώρα είναι παροπλισμένη στην Θεσσαλία και η άλλη είναι να κηρυχθεί διατηρητέα η βελανιδιά κάτω από την οποία καθόταν ο Χατζόπουλος στο πάρκο κι έγραφε τα ποιήματά του ή στοχαζόταν.

Αυτό το δεύτερο ακούγεται κάπως παράξενο, κάπως σαν τα ιερά κειμήλια, αντικείμενα ή στοιχεία της φύσης που αφορούν στους αγίους των χριστιανών. Με την έννοια ότι ο Χατζόπουλος, ως μαρξιστής και υλιστής που ήταν, αποκλείεται να ήθελε να τιμηθεί μια βελανιδιά για λογαριασμό του! Αλλά ας μην το εξετάσουμε άλλο αυτό μέρες που είναι…

Το ζήτημα είναι πως αυτές οι επισημάνσεις υπενθύμισαν μια άλλη προτεραιότητα που έχει περάσει στην σφαίρα της λήθης. Την επαναφορά των προτομών των αδερφών Παπαστράτου, όσων τέλος πάντων δεν κλάπηκαν και δεν πήγαν στο χυτήριο.

Η παράταση της θητείας του Κ. Φλώρου «τελείωσε» την κουβέντα περί υποκλοπής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ