ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠροτελευταίοι σε καταθέσεις οι Αιτωλοακαρνάνες

Προτελευταίοι σε καταθέσεις οι Αιτωλοακαρνάνες

Προτελευταίοι σε καταθέσεις οι Αιτωλοακαρνάνες

Φαντάζομαι δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τις καταθέσεις των φυσικών προσώπων ανά νομό.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, όπως είναι αναμενόμενο αφού μιλάμε για μια Περιφέρεια που εδώ και χρόνια βρίσκεται στον πάτο όλων των αναπτυξιακών δεικτών, βρίσκονται κάτω από τη… βάση των καταθέσεων στις τράπεζες.

Συγκεκριμένα η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στην προτελευταία θέση των τραπεζικών καταθέσεων, μία μόλις θέση πάνω από το νομό Κιλκίς, ενώ η Ηλεία βρίσκεται τέσσερις θέσεις πριν από το τέλος. Η Αχαΐα, βρίσκεται στην 15η θέση πριν από το τέλος στο σύνολο των 51 νομών της χώρας.

Αποτυπώνονται έτσι και οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, αφού η διαφορά ανάμεσα στην Αχαΐα από τη μια και την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία από την άλλη είναι μεγάλη.

Σύμφωνα λοιπόν με την Τράπεζα της Ελλάδος  οι Αιτωλοακαρνάνες διαθέτουμε 1 δισεκατομμύριο 509 εκατομμύρια ευρώ σε 566.871 τραπεζικούς λογαριασμούς, ποσό που ανάγεται κατά μέσο όρο σε μόλις 2.661 ευρώ ανά λογαριασμό.

Εφημερίδα Συνείδηση

Τον Γ. Παπαναστασίου θα συναντήσει ο Ν. Καραπάνος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr