ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞηρομεροΑστακός: Προτάθηκαν παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους ύψους 2,5 εκατ. ευρώ

Αστακός: Προτάθηκαν παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους ύψους 2,5 εκατ. ευρώ

Αστακός: Προτάθηκαν παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους ύψους 2,5 εκατ. ευρώ

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καθορίστηκαν οι όροι συμμετοχής του Δήμου Ξηρομέρου στη πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημοσίου χώρου», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, με την υποβολή πρότασης για την πράξη με τίτλο: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΤΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 €.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων με σκοπό τη δημιουργία λειτουργικών και αισθητικών δικτύων χώρων, μέσω ολοκληρωμένων παρεμβάσεων.
Η αναλυτική καταγραφή των προτάσεων για τον σχεδιασμό των χώρων παρέμβασης του Δήμου Ξηρόμερου, έχει ως στόχο τη δημιουργία σύγχρονων αστικών χώρων, που θα ανταποκρίνονται στις αρχές τις αστικής βιώσιμης ανάπτυξης.

Μέσω της υλοποίησης της προτεινόμενης ανάπλασης αναμένεται να:

αναβαθμιστούν οι χώροι παρέμβασης

βελτιωθεί αισθητά το μικροκλίμα της περιοχής παρέμβασης

Στο πλαίσιο της ανάπλασης, οι παρεμβάσεις σχεδιάζονται να υλοποιηθούν στην Πλατεία Αστακού και σε επιλεγμένες παρακείμενες επ ́ αυτής οδών.

Συνεχίζουμε μέσα από καθημερινή δουλειά να ακουμπάμε, να ανοίγουμε και να λύνουμε θέματα δημιουργίας νέων υποδομών που έχουν ανάγκη οι δημότες μας για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι παρόμοιες παρεμβάσεις, που βελτιώνουν την αισθητική και την λειτουργικότητα του αστικού χώρου, να υλοποιηθούν τόσο στην Δ.Ε Φυτειών όσο και στην Δ.Ε Αλυζίας.

*Φωτογραφία αρχείου

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ανατροπή στην Κεντρική Επιτροπή – Πρώτη η Αχτσιόγλου στην Αττική

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ