ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠροτάσεις αποστράτων στον δήμαρχο Αγρινίου

Προτάσεις αποστράτων στον δήμαρχο Αγρινίου

Επίσκεψη – γνωριμία με τοποθετήσεις

 

Προτάσεις αποστράτων

στον δήμαρχο Αγρινίου

 

Στο πλαίσιο επισκέψεως στον δήμαρχο Αγρινίου το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποστράτων Αγρινίου – Αιτωλοακαρνανίας έκανε τέσσερις προτάσεις στον δήμαρχο Αγρινίου.

 

Την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων του νομού Αιτωλ/νίας πραγματοποίησε επίσκεψη στον δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου με καθαρά ενημερωτική πρόθεση σχετικά με την Ένωση Αποστράτων, την αποστολή της, τον ρόλο της, τον σκοπό της, τις δραστηριότητές της κ.λ.π.

Επί της ευκαιρίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ανχης (ΠΖ) κ. Ηλίας Τσακίρης κατέθεσε και τέσσερις προτάσεις στον δήμαρχο. Η πρώτη αφορά την ημέρα απελευθέρωσης του Αγρινίου, την 11η Ιουνίου. Ο κ. Τσακίρης και το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων πρότεινε να καθιερωθεί επίσημη αργία την ημέρα αυτή και παράλληλα να πλαισιωθεί με κάθε άλλη επίσημη εκδήλωση που γίνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, δηλαδή να καθιερωθεί παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας της πόλης, κατάθεση στεφάνων και δοξολογία.

Η δεύτερη πρόταση που έκανε το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων είναι τα προσωπικά αντικείμενα των πεσόντων Αγρινιωτών ηρώων, του αντ/ρχου Παναγόπουλου, που έπεσε στην Κύπρο το 1974 και των Σμηναγών Παπαθανασίου και Αλεξανδράκη που έπεσαν εν καιρώ ειρήνης, να εκτίθενται μόνιμα σε χώρο εντός της Παλιάς Λαχαναγοράς.

Η επόμενη πρόταση που κατατέθηκε στον δήμαρχο Αγρινίου ήταν η τοποθέτηση προτομής απέναντι από την έδρα της Ένωσης Αποστράτων, που είναι επί της οδού Π. Δαγκλή, του Στρατηγού Δαγκλή.

Η τελευταία πρόταση του κ. Τσακίρη και του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων προς τον δήμαρχο κ. Παπαναστασίου είναι η αναβίωση των Παπαστρατείων εκδηλώσεων. Ο κ. Τσακίρης ως πρόεδρος με την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. δήλωσε: «Οι Εθιμοτυπικές επισκέψεις που πραγματοποιεί η ΕΑΑΣ του νομού Αιτωλοακαρνανίας  σε Επίσημες Αρχές – Υπηρεσίες – Φορείς – Ενώσεις και Συλλόγους, έχουν ως Σκοπό την γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων, υποβολή προτάσεων, για την επίτευξη συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως και για το καλό όλων εις την Τοπική Κοινωνία και της Πατρίδος μας γενικότερα».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr