ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠρόταση Τζαβάρα η Περιφέρεια να ιδρύσει το μη κρατικό πανεπιστήμιο

Πρόταση Τζαβάρα η Περιφέρεια να ιδρύσει το μη κρατικό πανεπιστήμιο

Πρόταση Τζαβάρα η Περιφέρεια να ιδρύσει το μη κρατικό πανεπιστήμιο

Δεν θα ξανα είμαι υποψήφιος βουλευτής, επανέλαβε και χθες ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον Alpha 98,9  εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν δύο πανεπιστημιακές σχολές στον Πύργο.

Ξεκαθάρισε ότι αν συμβεί αυτό στον νομό του (κλείσουν οι σχολές), «δεν έχει κανένα νόημα να πολιτεύομαι. Εγώ δεν έχω επαγγελματική εξάρτηση από την πολιτική. Είμαι δικηγόρος, επαγγελματίας, μαχόμενος» και πρόσθεσε: «Όταν βλέπω να δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες στο πολιτικό πεδίο, για μένα αυτό το πεδίο πλέον δεν έχει καμία αξία και καμία σημασία». Ερωτηθείς αν θα ενημερώσει σχετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε πως «εγώ τα είχα πει αυτά στον πρωθυπουργό, στην κοινοβουλευτική ομάδα».

Αναφερόμενος στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πάτρας, σχολίασε τις αποφάσεις της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πριν από ένα μήνα, για τα τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας, είχε δώσει 100 εισακτέους για τον καθένα. Μέσα σε ένα μήνα, χωρίς νέα συνεδρίαση, αλλά δια περιφοράς, τους 100 τους διόρθωσαν και τους έκαναν… μηδέν. Αυτή είναι η σοβαρότητα των αποφάσεων της Συγκλήτου».

Εντύπωση όμως προκάλεσε η πρόταση του Κ. Τζαβάρα να ιδρύσει η Περιφέρεια το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ως μη κρατικό πανεπιστήμιο.

«Με βάση το άρθρο 16 του Συντάγματος , τα πανεπιστήμια δεν προβλέπεται να είναι κρατικά εκπαιδευτήρια. Τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα λειτουργούν με βάση το άρθρο 16 του συντάγματος, παράγραφος 4 και 5, ως ιδρύματα που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου. Άρα, μπορούν και οι περιφέρειες να φτιάξουν πανεπιστήμια και η Εκκλησία να φτιάξει πανεπιστήμιο», επισήμανε και προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα κάνει πρόταση για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.«Να το ιδρύσει, δηλαδή, η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, η οποία χρηματοδοτεί με 20 εκατομμύρια το πανεπιστήμιο της Πάτρας. Εμείς λοιπόν την Πέμπτη, με αυτά τα λεφτά, τα 20 εκατ., θα ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το πανεπιστήμιο της Δυτικής Ελλάδας, που θα είναι περιφερειακό», εξήγησε.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πρωτοβουλία από τους βουλευτές ζητούν οι δήμαρχοι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr