ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠρόταση “Συμμαχίας Πολιτών” για την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αγρινίου

Πρόταση “Συμμαχίας Πολιτών” για την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αγρινίου

Πρόταση “Συμμαχίας Πολιτών” για την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αγρινίου

Την τοποθέτηση λαμπτήρων φωτισμού τύπου LED σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αγρινίου προτείνει η παράταξη “Συμμαχία Πολιτών” με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμητσόπουλο προκειμένου να επιτευχθεί αφενός εξοικονόμηση ενέργειας αφετέρου μείωση κόστους. 

Πώς θα υλοποιηθεί η πρόταση

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης, η  μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με την χρήση λαμπτήρων φωτισμού νέας τεχνολογίας έχει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε Δήμο.

Είναι σημαντικό που και ο Δήμος μας προχωρά σταδιακά στην αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιού τύπου του Δημοτικού φωτισμού των οδών και των πλατειών με λαμπτήρες τύπου LED.

Πιστεύουμε ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς και θεωρούμε απολύτως απαραίτητο να επεκταθεί και στα σχολικά κτήρια καθώς το οικονομικό όφελος θα είναι πολύ σημαντικό.
Δυο μόνο πίνακες που προέρχονται από στοιχεία του Πανεπιστημίου Αθηνών αρκούν για να αποδείξουν του λόγου το αληθές.

Προτείνουμε ο Δήμος Αγρινίου να αντικαταστήσει τους λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας (πυρακτώσεως και φθορισμού) που υπάρχουν σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αγρινίου με λαμπτήρες τύπου LED.

Εκτιμάται ότι η κατανάλωση ενέργειας θα μειωθεί πάνω από 50% όπως έχει αποδειχθεί όπου εφαρμόστηκε.

Η εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι άμεση και θα αποσβέσει πολύ γρήγορα το κόστος της αγοράς τους.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ σημαντική μείωση των εξόδων και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα μπορούν να καλύψουν άλλες σημαντικές ανάγκες των σχολείων.

Τηρείστε τις υποχρεώσεις σας σε σχέση με το διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό συστήνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr