ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠρόταση Παπαδόπουλου για συνεργασία Δήμου – ΤΟΕΒ για την απάντληση των υδάτων

Πρόταση Παπαδόπουλου για συνεργασία Δήμου – ΤΟΕΒ για την απάντληση των υδάτων

Πρόταση Παπαδόπουλου για συνεργασία Δήμου – ΤΟΕΒ για την απάντληση των υδάτων

Πρόταση Παπαδόπουλου για συνεργασία Δήμου – ΤΟΕΒ για την απάντληση των υδάτων

Ο Δήμος να υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης από το ΥΠΕΣ και με προγραμματική σύμβαση με τον ΤΟΕΒ Λεσινίου να αγοράσει άμεσα την αντλία που απαιτείται

Το ζήτημα της απάντλησης των υδάτων συνεχίζει να απασχολεί τους αγρότες στον κάμπο του Λεσινίου και της Κατοχής, καθώς τρεις εβδομάδες μετά την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή ο κάμπος σε μεγάλο βαθμό παραμένει ακόμη πλημμυρισμένος και πολλές καλλιέργειες βρίσκονται ακόμη κάτω από τα νερά.

Ο δημοτικός σύμβουλος της “Συμμαχίας Πολιτών” προτείνει ο Δήμος Μεσολογγίου να απεύθυνεί αίτημα στο Υπ. Εσωτερικών και σε συνεργασία με το ΤΟΕΒ Λεσινίου να προχωρήσει στην προμήθεια των απαιτούμενων αντλιών.

Συγκεκριμένα ο Π Παπαδόπουλος αναφέρει στην πρότασή του :

Επειδή η απόδοση ευθυνών δεξιά και αριστερά δεν έχει τέλος.

Επειδή οι παραγωγοί της περιοχής Λεσινίου – Κατοχής για άλλη μια φορά θα μείνουν με τις υποσχέσεις.

Επειδή η όποια διαδικασία για εκτέλεση έργου μακράς πνοής (9 εκατ. ευρώ) θα απαιτήσει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Κύριε Δήμαρχε, μία λύση υπάρχει: Να υποβάλει άμεσα ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Εσωτερικών από τον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων – ΣΑΕ – 055 για το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από τις θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού της χώρας».

Το αίτημα θα πρέπει να αφορά την αντικατάσταση – προμήθεια αντλίας προϋπολογισμού τουλάχιστον 200.000 ευρώ και στη συνέχεια ο Δήμος με προγραμματική σύμβαση με τον ΤΟΕΒ Λεσινίου να υλοποιήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το εν λόγω έργο.

ΥΓ. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι έχετε ετοιμάσει το απαιτούμενο τεχνικό δελτίο που πρέπει να αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσα στις συγκεκριμένες προθεσμίες, πράγμα το οποίο αμφιβάλουμε αν το έχετε πράξει. Πάντως το βέβαιο είναι ότι αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση επί του συγκεκριμένου θέματος, μέχρι σήμερα, δεν έχετε υποβάλλει…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Από διαπιστώσεις για την εγκατάλειψή μας χορτάσαμε

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr