ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠρόταση και ενιαία φωνή για το Πανεπιστήμιο ζητά ο Γ. Καραμητσόπουλος

Πρόταση και ενιαία φωνή για το Πανεπιστήμιο ζητά ο Γ. Καραμητσόπουλος

Πρόταση και ενιαία φωνή για το Πανεπιστήμιο ζητά ο Γ. Καραμητσόπουλος

Πρόταση και ενιαία φωνή για το Πανεπιστήμιο ζητά ο Γ. Καραμητσόπουλος

Το Πανεπιστήμιο δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» στο Δήμο Αγρινίου Γ. Καραμητσόπουλος.

Συγκεκριμένα προτείνει για την αντίδραση της περιοχής απέναντι στις αρνητικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος να υπάρξει ενημέρωση όλων για την άδικη αντιμετώπιση της Αιτωλοακαρνανίας με στοιχεία και όχι με κραυγές.

Και έχει φυσικά δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με αυτό. Γιατί κάθε φορά που το ζήτημα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου επανέρχεται με αρνητικό τρόπο επαναλαμβάνεται μονότονα ένα μπαράζ ανακοινώσεων και δημόσιων παρεμβάσεων, που μοιάζει με… κραυγή.

Ακόμη ο Γ. Καραμητσόπουλος προτείνει την ανάδειξη του θέματος του Πανεπιστημίου ως ένα θέμα όχι μόνο του Αγρινίου ή του Μεσολογγίου, αλλά συνολικά της Αιτωλοακαρνανίας με τη δημιουργία ενωτικού μετώπου όλων των Δήμων του Νομού.

Η σημαντικότερη όμως πρόταση του Γ. Καραμητσόπουλου είναι η κατάθεση συνολικής πρότασης για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία.

«Το έλλειμμα μιας κοινής γραμμής που θα στηρίζεται από όλους τους Αιτωλοακαρνάνες στέλνει λάθος μήνυμα στους κυβερνώντες και είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να συρρικνώνουν, για διαφόρους λόγους,  περαιτέρω την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό μας.

Είναι απαραίτητο να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία με κριτήρια ακαδημαϊκά, κοινωνικά, γεωγραφικά κ.α. ώστε να είναι βιώσιμος»

αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «μόνο αν υπάρξει αυτή η συστράτευση και ομοψυχία που θα αποκρυσταλλωθεί με μια βιώσιμη και εμπεριστατωμένη κοινή πρόταση προς την κυβέρνηση, που θα υπογράφεται από το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού καθώς και τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο υπάρχουν σοβαρές ελπίδες για κάτι καλό».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο επίλογος του Παπαδόπουλου με την επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr