ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΠρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση στο σχολικό συγκρότημα του 2ου – 6ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου

Πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση στο σχολικό συγκρότημα του 2ου – 6ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου

Πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση στο σχολικό συγκρότημα του 2ου – 6ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου

Εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για τους δρόμους στα μοναστήρια

Τυπικό χαρακτήρα είχαν τα περισσότερα από τα θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Στα σημαντικότερα από αυτά έγινε η έγκριση της αποδοχής χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» του έργου, που αφορά την «κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αγρινίου», προϋπολογισμού 466.775 ευρώ. Όπως και στα υπόλοιπα έργου του «ΦιλόΔημου» ένα μέρος των χρημάτων του έργου προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου Αγρινίου. Εν προκειμένω το ποσό αυτό ανέρχεται σε 115.855 ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκε η σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Δήμων Αγρινίου και Θέρμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έργο που αφορά την βελτίωση των οδών πρόσβασης προς Ιερές Μονές της περιοχής, ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η εργολαβία αυτή αφορά το δρόμο (αρμοδιότητας του Δήμου Αγρινίου) για πρόσβαση στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραβόλας και τους δρόμους (αρμοδιότητας του Δήμου Θέρμου) για πρόσβαση στην Ιερά Μονή Μυρτιάς Τριχωνίδας και στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως.

Ακόμη από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο «Πράσινο Ταμείο» για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Σχολικού Συγκροτήματος του 2ου και 6ου Γυμνασίου Αγρινίου και του 3ου Λυκείου Αγρινίου». Το έργο αφορά την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα LED, υψηλότερης απόδοσης και μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης, την αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης, την τοποθέτηση ενεργειακών υαλοπινάκων, τη μόνωση εξωτερικών τοίχων, τη βελτίωση του συστήματος θέρμανσης και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr