ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΠρώτα η ηρεμία, πιστεύει ο Ασπρογιάννης

Πρώτα η ηρεμία, πιστεύει ο Ασπρογιάννης

Ο νέος προπονητής της Δόξας Καινουρίου, Παναγιώτης Ασπρογιάννης, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά την Τρίτη στην αθλητική εκπομπή «πρώτοι στη μπάλα» του «Δυτικά 9,61». Εκεί αναφέρθηκε στα δεδομένα της ομάδας του, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η αλλαγή προπονητή στην νέα του ομάδα έχει φέρει μια αναταραχή που πρέπει να ξεπεραστεί.

Μίλησε για σημαντικά θέματα της Δόξας, αλλά και ευρύτερα του πρωταθλήματος, μέρος των οποίων αναφέρεται στη συνέχεια. Όταν ρωτήθηκε για τον Παναιτωλικό και την άποψή του, είπε πως η ομάδα πλέον βρίσκεται ψηλά και πρέπει να στηρίζεται από τον κόσμο της, όπως παλιότερα.

 

 

Για τη συμφωνία με τη Δόξα:

«Κατ’ αρχήν να αναφέρουμε πως ο προκάτοχός μου, Νίκος Μιμηγιάννης, είναι ένας εξαίρετος χαρακτήρας και επαγγελματίας με όλη τη σημασία των λέξεων και θα συνεχίσουμε το έργο του. Η επαφή μαζί μου έγινε όταν παραιτήθηκε και συμφωνήσαμε. Η Α΄ Κατηγορία αυτή την εποχή είναι πλέον πρόκληση για κάθε Διοίκηση, παίκτη και προπονητή, γιατί υπάρχουν ομάδες που δεν υπήρχαν παλιότερα».

 

 

Η  πραγματικότητα που βρήκε:

«Στις εποχές αυτές προέχει η ψυχική ηρεμία του παίκτη, που εξαρτάται από την ιδιωτική του ζωή, το οικονομικό και το επαγγελματικό. Πριν θεωρούσαμε ότι πρέπει να βαδίζουμε και στο Ερασιτεχνικό σε επαγγελματικά πρότυπα. Κάποιοι παίκτες απουσίαζαν από τις προπονήσεις, όχι ηθελημένα βέβαια για τον προπονητή Μιμηγιάννη. Χρειάζεται ηρεμία στα αποδυτήρια, από δω και πέρα, η οποία δεν επιτυγχάνεται σε μία μέρα. Ίσως μερικές φορές είναι καλύτερα να χαθεί μια προπόνηση για να γίνουν συζητήσεις με τους παίκτες, αφού όταν υπάρχουν τόσα άτομα είναι φυσιολογικό να προκύπτουν και διαφορές».

 

Ο στόχος της παραμονής:

«Φέτος το πρωτάθλημα είναι άλλη περίπτωση. Πέντε – έξι ομάδες θα πάνε για πρωτάθλημα, Α.Ε. Μεσολογγίου, Όμηρος, Ναυπακτιακός, Φλόγα, ίσως και το Αντίρριο. Αυτοί μπορεί να ξεχωρίσουν. Άρα θα υπάρχουν δύο ταχύτητες. Οι υπόλοιποι μπορεί να έχουν διαφορές, άλλος να υπερέχει σε έναν τομέα, άλλος σε κάποιον διαφορετικό, αλλά γενικά η δυναμική τους είναι παραπλήσια».

 

 

Για το μικρό ρόστερ της Δόξας:

«Ισχύει ότι το ρόστερ είναι σχετικά μικρό. Εγώ δεν πιστεύω ότι χρειάζονται πολλοί ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση, αλλά ούτε να μην έχεις αυτούς που χρειάζονται. Μια μέση λύση. Στην ομάδα υπάρχει εμπειρία, αν αναδειχθούν και 2-3 νεαροί θα κάνουμε καλό σύνολο, έστω και με μικρότερο ρόστερ».

 

 

Προτεραιότητες στη Δόξα:

«Μια ομάδα είναι τα αποδυτήρια, σχέσεις παικτών αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές, σχέσεις με τον προπονητή και με την Διοίκηση. Σε μας, ας μην κρυφτούμε, λόγω της αλλαγής προπονητή υπάρχει μια αναταραχή και πρέπει να δοθεί λύση».

 

 

Για την κατάσταση στο τοπικό ποδόσφαιρο:

«Φέτος είναι κακό που δεν υπάρχουν υποχρεωτικά οι μικροί. Μπορεί να αφαιρεί πρόβλημα από τους προπονητές, αλλά οι μικροί είναι το μέλλον και πρέπει το ποδόσφαιρο να ωθείται προς αυτή τη κατεύθυνση. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν γίνεται… Ίσως κάποιες ομάδες να ένιωθαν δέσμιες των μικρών; Κατά την προσωπική μου άποψη οι μικροί έπρεπε να παίζουν από την ηλικία που έχουν δικαίωμα, 14-15 ετών. Να μπει πλαφόν για δύο μικρούς υποχρεωτικά και σε ηλικία 16 ετών».

 

 

 

Παραίτηση στο Καινούριο

 

Την παραίτησή του από το Δ. Σ.  της Δόξας Καινουρίου και τη θέση του Γενικού Αρχηγού υπέβαλε ο Δημήτρης Λιάπης  για προσωπικούς λόγους, όπως ανέφερε. Πάντως πήρε από την ομάδα και το Δελτίο του γιου του, είναι τερματοφύλακα στην Παιδική.  Έτσι αναζητείται αντικαταστάτης για το Δ.Σ. και για τη θέση του στην ομάδα.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr