Προσυνέδριο ΝΔ: Μηνύματα συστράτευσης αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές

Πρόβα τζενεράλε για το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 5 μέχρι της 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο αποτελεί…

20230725-deltio12-gatsios-mitsotakis11-3

Πρόβα τζενεράλε για το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 5 μέχρι της 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο αποτελεί το σημερινό (11/3) προσυνέδριο της «γαλάζιας» παράταξης στη Θεσσαλονίκη.

Σε λίγη ώρα από τώρα, ο Πρωθυπουργός θα ανέβει στο βήμα του ομιλητή και αναμένεται να εκπέμψει προς τα γαλάζια στελέχη μηνύματα συστράτευσης, λιγότερο από τρεις μήνες πριν το ορόσημο των ευρωεκλογών.

Με τις κάλπες της 9ης Ιουνίου να είναι οι τέταρτες που θα στηθούν μέσα σε διάστημα ενός έτους το ενδεχόμενο της χαλάρωσης είναι αυτό που θέτει τις μηχανές της οδού Πειραιώς σε πλήρη λειτουργία. Eπίσης, η συσπείρωση είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.

Ήδη, ορίστηκε η επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματος, υπό τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο. Παράλληλα, δουλειά έχει πιάσει και η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου υπό τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη.

Αμέσως μετά το συνέδριο τοποθετούνται και οι ανακοινώσεις για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Στελέχη με ευθεία αναφορά στο χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά και ονόματα που συμβολίζουν την κεντρική επιλογή για διεύρυνση πέρα από τα κομματικά τείχη θα διαμορφώσουν την εικόνα της γαλάζιας λίστας.

Πηγή: ertnews.gr