ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠρόσθετα ευεργετήματα για οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων

Πρόσθετα ευεργετήματα για οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων

Πρόσθετα ευεργετήματα για οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων

Για ασφαλισμένους που ρύθμισαν τις οφειλές τους

Πρόσθετα ευεργετήματα
για οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων

Χ. Πελεκάνος, διευθυντής Ο.Α.Ε.Ε. Αγρινίου: «Για λόγους ισονομίας βγήκε αυτή η υπουργική απόφαση»

 

Την περασμένη Πέμπτη (15/1) στάλθηκε στα ασφαλιστικά ταμεία και στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, η υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Αυτή προβλέπει αναλυτικά τις εκπτώσεις και τα πρόσθετα ευεργετήματα που παρέχονται στους ασφαλισμένους που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση έως και 48 δόσεις για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, βάσει του προηγούμενου νόμου και όχι του τελευταίου για λόγους ισονομίας.

Η απόφαση προβλέπει έκπτωση έως και 100% στις προσαυξήσεις και μείωση 4,56% του επιτοκίου, ενώ εκτιμάται ότι αφορά περισσότερους από 15.000 οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση χρεών 48 δόσεων προς τα ταμεία, με τους ασφαλισμένους να μπορούν να επιλέξουν είτε να παραμείνουν σε αυτή, είτε να μεταπηδήσουν στη νέα, των 72 έως 100 δόσεων.

Με αυτή την υπουργική απόφαση καθορίζονται οι νέες εκπτώσεις και τα πρόσθετα ευεργετήματα που παρέχονται στους ασφαλισμένους που έσπευσαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους με την προηγούμενη ρύθμιση, ως επιβράβευση. Για λόγους ισονομίας λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να παραμείνουν στην προηγούμενη ρύθμιση του νόμου 4152/2013, υπό την προϋπόθεση ότι η ρύθμισή τους είναι ενεργή ή να μεταφερθούν στη νέα ρύθμιση.

Πρόσθετα οφέλη προβλέπονται και στις δύο περιπτώσεις ως επιβράβευση στην αρχική ένταξή τους στις ρυθμίσεις, τόσο του προηγούμενου όσο και του τελευταίου νόμου.

Αναλυτικότερα για τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση και τις αλλαγές που θα επιφέρει, αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή, μίλησε στην εφημερίδα «Σ» ο Διευθυντής του Ο.Α.Ε.Ε. Αγρινίου κ. Χρήστος Πελεκάνος:

«Ο Προτελευταίος νόμος ρυθμίσεων χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία έδινε τη δυνατότητα σε οφειλέτες για ρύθμιση χρεών σε μέχρι και 48 δόσεις, ενώ προέβλεπε μειώσεις σε επιβαρύνσεις και οφειλές.

Οι συγκεκριμένες μειώσεις ήταν μικρότερες σε σχέση με αυτές που προβλέπει ο νέος νόμος, ο οποίος δίνει μεγαλύτερες εκπτώσεις και για λόγους ισονομίας βγήκε αυτή η υπουργική απόφαση που προβλέπει κάποια πρόσθετα ευεργετήματα για όσους ρύθμισαν τις οφειλές τους με τον προηγούμενο νόμο.

Οι ασφαλισμένοι που είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση χρεών βάσει του προ τελευταίου νόμου θα παρατηρήσουν να αφαιρείται μειωμένο ποσό από τους λογαριασμούς τους, μόλις η απόφαση τεθεί ηλεκτρονικά σε ισχύ τις επόμενες μέρες».

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ