Προσπαθεί να ξεκολλήσει τα παιδιά από τις οθόνες ο Δαμασκηνός!

Προσπαθεί να ξεκολλήσει τα παιδιά από τις οθόνες ο Δαμασκηνός! Η επίσκεψη της Δευτέρας που έκανε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός στο 6ο ΓΕΛ  Αγρινίου λογικά θα ήταν μια ακόμη από έναν ποιμενάρχη σε μαθητές λυκείου, για λόγους νουθεσίας, κατήχησης, λόγους θρησκευτικούς δηλαδή.

Προσπαθεί να ξεκολλήσει τα παιδιά από τις οθόνες ο Δαμασκηνός!

Προσπαθεί να ξεκολλήσει τα παιδιά από τις οθόνες ο Δαμασκηνός!

Η επίσκεψη της Δευτέρας που έκανε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός στο 6ο ΓΕΛ  Αγρινίου λογικά θα ήταν μια ακόμη από έναν ποιμενάρχη σε μαθητές λυκείου, για λόγους νουθεσίας, κατήχησης, λόγους θρησκευτικούς δηλαδή.

Και πράγματι, έγινε αναφορά στο πως θέλει ο Χριστός έναν νέο άνθρωπο με τον Μητροπολίτη να λέει στα παιδιά «ο Χριστός σας αποδέχεται όπως είστε, κανείς δεν είναι αναμάρτητος και αλάθητος».

Από μόνο του πολύ παρηγορητικό για τα παιδιά να ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν χαρακτήρα για χάρη της πίστης τους. Στο ίδιο μήκος κύματος έγινε και νύξη για το Άγιο Όρος και την εκδρομή που προγραμματίζεται εκεί από κάποιους μαθητές.

Αλλά δεν έμεινε εκεί η επίσκεψη του Δαμασκηνού, είχε κι ένα πολύ βαθύτερο σκοπό, που συμπίπτει μάλιστα και με την 7η Φεβρουαρίου, ημέρα ενάντια στους κινδύνους που κρύβουν τα δίκτυα, ημέρα αφιερωμένη στην ασφάλεια στα δίκτυα.

Ο Δαμασκηνός, λοιπόν, έκανε κάτι που θα έπρεπε να κάνουν τακτικά οι γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς, με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων: εξήγησε στα παιδιά ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής είναι να χαθούν στον ψεύτικο κόσμο που υπάρχει μέσα στο κινητό και τον υπολογιστή τους, να ζουν για την αναγνώριση σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Η φράση «να θυμάστε ότι είστε μοναδικές προσωπικότητες, δεν είστε ένα like στο Facebook ή στο Instagram, δεν είστε ένας αριθμός, είστε μοναδικοί» δεν είναι κατήχηση, είναι αληθινή φιλοσοφία το είδος της οποίας έπρεπε να διδάσκεται στα παιδιά, ενώ τα χειρότερα έρχονται.

Αν διαβάσει κανείς τα σχέδια των εταιριών για τον κβαντικό εικονικό κόσμο ή το "meta" σύμπαν που σύντομα θα έχουν τα παιδιά στις εφαρμογές τους, θα καταλάβει.

Γι' αυτό ο Δαμασκηνός δεν πρέπει να είναι μόνος σε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να υπάρξουν κρατικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες όσο ακόμα υπάρχει περιθώριο.

Εφημερίδα "Συνείδηση" 

Η αλληλεγγύη δεν είναι για να νιώσουμε εμείς καλύτερα…