ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠροσωρινή παράταση ζωής για τις δύο καρδιολογικές κλινικές της Αιτωλοακαρνανίας

Προσωρινή παράταση ζωής για τις δύο καρδιολογικές κλινικές της Αιτωλοακαρνανίας

Προσωρινή παράταση ζωής

για τις δύο καρδιολογικές κλινικές της Αιτωλοακαρνανίας

 

Παρέμβαση Μάριου Σαλμά για την τοποθέτηση δύο επικουρικών γιατρών στην καρδιολογική του νοσοκομείου Αγρινίου και ενός στην καρδιολογική του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

 

 

Μετά από τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις πολιτών και φορέων του Μεσολογγίου και Αγρινίου, την έκτακτη επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, κατόπιν πιέσεως της διαμορφωθείσας κατάστασης, και μετά από πολλές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της διοίκησης του Υπουργείου Υγείας τα μέχρι τώρα δραματικά δρώμενα φαίνεται να αλλάζουν, αφού η επικρατούσα κατάσταση στα δύο νοσοκομεία έφτασε στα αυτιά των βουλευτών του νομού.

Μετά από σειρά συναντήσεων και συνομιλιών, του βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας και επίκουρου καθηγητή  Μάριου Σαλμά με τον Υφυπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε η υπογραφή δύο θέσεων επικουρικών γιατρών καρδιολογίας για το νοσοκομείο Αγρινίου και μία θέση ίδιας ειδικότητας για το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Η εξέλιξη αυτή προσωρινά θα επιλύσει το πρόβλημα λειτουργίας των δύο καρδιολογικών κλινικών του νομού, χρειάζεται όμως προκήρυξη και πλήρωση των κενών θέσεων των δύο νοσοκομείων» δήλωσε ο κ Σαλμάς.

Το ζήτημα βέβαια είναι να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα και να συνεχιστούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τις υπόλοιπες κλινικές τα Κέντρα Υγείας και υπόλοιπα προβλήματα στον κλάδο της υγείας στην Αιτωλοακαρνανία που φαίνεται να ακολουθούν τον ίδιο αβέβαιο βηματισμό που ακολούθησαν οι δύο κλινικές μέχρι και πριν την γνωστοποίηση αυτή της παρέμβασης του κ Σαλμά.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr