ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠροσωρινά με πλασματικό προϋπολογισμό η ΔΕΥΑ Αγρινίου

Προσωρινά με πλασματικό προϋπολογισμό η ΔΕΥΑ Αγρινίου

Προσωρινά με πλασματικό  προϋπολογισμό η ΔΕΥΑ Αγρινίου

Με παρέμβαση του ΥΠΕΣ

Προσωρινά με πλασματικό  προϋπολογισμό η ΔΕΥΑ Αγρινίου

Θα έρθει και τρίτη φορά το περιβαλλοντικό τέλος

Προσωρινά και μέχρι το τέλος Μαρτίου φαίνεται ότι ξεπερνιέται το θέμα που έχει ανακύψει στη ΔΕΥΑ Αγρινίου μετά από τη μη επιβολή του περιβαλλοντικού τέλους. Η μη ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου του συγκεκριμένου τέλους, που είναι βάσει νόμου υποχρεωτική η επιβολή του, σημαίνει μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι η ΔΕΥΑ Αγρινίου δεν έχει εγκεκριμένα τέλη και άρα και προϋπολογισμό για το 2020. Αυτό έχει ως επακόλουθο η ΔΕΥΑ να έχει κατεβάσει τα… μολύβια.

Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών τόσο για τους δήμους, όσο και για τα νομικά τους πρόσωπα, προχώρησε σε παρέμβαση σημειώνοντας ότι οι δήμοι μπορούν να λειτουργούν με το να υφίσταται πλασματικά επικυρωμένος ο προϋπολογισμός του νέου έτους.

Μάλιστα αυτό επισημάνθηκε και από το δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου με την προαναγγελία πως το θέμα για την επιβολή του περιβαλλοντικού κόστους θα έρθει και τρίτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Το έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών αναλύοντας τα ζητήματα εφαρμογής του αρ.160 του Κώδικα Δήμων (ν.3463/2006),  σημειώνει ότι εφόσον δεν υπάρχει επικυρωμένος προϋπολογισμός, και μόνο για το πρώτο τρίμηνο, υφίσταται πλασματικά επικυρωμένος προϋπολογισμός του νέου έτους και η διενέργεια των προβλεπόμενων δαπανών γίνεται σε βάρος των εγγραμμένων πιστώσεων των οικείων ΚΑΕ αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι στην παρ.1 του αρ. 160 του Κώδικα Δήμων προβλέπεται ότι: «Ώσπου να αρχίσει να ισχύει ο νέος Π/Υ, και πάντως όχι αργότερα από το τέλος Μαρτίου του επόμενου οικονομικού έτους, ισχύει ο προϋπολογισμός του έτους που έχει λήξει, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, για την είσπραξη κάθε είδους εσόδου και για τη διενέργεια και την πληρωμή μόνον:(α) Των υποχρεωτικών δαπανών που αναφέρονται στην παρ.1 του αρ.158., (β) Των δαπανών που γίνονται για ειδικούς σκοπούς, βάσει διάταξης νόμου, κατόπιν αποφάσεων χρηματοδότησης από την Κρατική Διοίκηση, καθώς και αυτών που γίνονται στο πλαίσιο της υλοποίησης εγκεκριμένων έργων ή δράσεων, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Γ. Παπαναστασίου στην ΕΡΤ 3 για εκτροπή του Αχελώου: Οι σύγχρονες χώρες δεν μπορούν να προχωρούν με παλιές συνταγές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr