ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδεια«Πρόσωπα της Χρονιάς»: Τιμητική υποψηφιότητα για το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου

«Πρόσωπα της Χρονιάς»: Τιμητική υποψηφιότητα για το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου

«Πρόσωπα της Χρονιάς»: Τιμητική υποψηφιότητα για το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου

Το 5ο ΓΕΛ (Γενικό Λύκειο) Αγρινίου είναι υποψήφιο στην κατηγορία «Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία, Ομάδα/Συνεργασία» στη Δυτική Ελλάδα. Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν μια πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού οργανισμού της εφημερίδα Πελοπόννησος η οποία ξεκίνησε το 2014.

Δημοσιογράφοι από τη Δυτική Ελλάδα προτείνουν πρόσωπα, ομάδες και οργανισμούς και τελικά επιλέγονται κάποιες από τις προτάσεις που αποτελούν και τις τελικές υποψηφιότητες. Συνεπώς, και μόνο η υποψηφιότητα αποτελεί μεγάλη τιμή για ένα επαρχιακό σχολείο, όπως το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου.

Το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου βρίσκεται στα όρια της πόλης του Αγρινίου και δέχεται μαθητές/τριες από την πόλη του Αγρινίου και από χωριά του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου. Η επιλογή μας στο συγκεκριμένο θεσμό, στηρίχθηκε στις πολλαπλές μας δράσεις και βραβεύσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

·         συμμετέχουμε σε αρκετά προγράμματα Erasmus+ και δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές/τριες μας να συνεργαστούν με μαθητές του εξωτερικού και να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκές πόλεις,

·         συμμετέχουμε σε προγράμματα της δραστήριας ομάδας Daissyτου ΕΑΠ, όπου μαθητές μας βραβεύτηκαν για τη σχεδίαση καινοτόμου εφαρμογής κινητών,

·         και, τέλος,κατά τη συμμετοχή μας το σχ. έτος 2021-22 στο πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υλοποιήσαμε πολλαπλές δράσεις με καλεσμένους Ευρωβουλευτές και Ευρωβουλεύτριες, Δημοσιογράφους και Ερευνητές Πανεπιστημίων.

Για όλες αυτές τις δράσεις βραβευτήκαμε στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «EducationLeadersAwards 2022» αποσπώντας το πρώτο βραβείο στη γενική κατηγορία «Εξωστρέφεια & Συνεργασία». Στο διαγωνισμό συμμετέχουν Πανεπιστήμια, Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία και ΙΕΚ και άλλοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί.

«Πρόσωπα της Χρονιάς»: Τιμητική υποψηφιότητα για το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου στην κατηγορία «Εκπαίδευση - Έρευνα - Καινοτομία, Ομάδα/Συνεργασία»

Όλες οι δράσεις υποστηρίζονται από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και τους μαθητές μας. Για τους μαθητές μας η συμμετοχή στις δράσεις είναι πολύ σημαντική, καθώς αποκτούν εμπειρίες, ταξιδεύουν, συνομιλούν με μαθητές άλλων χωρών, χαίρονται και μαθαίνουν. Αναλογιζόμενοι, ότι πρόκειται για παιδιά που προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από αγροτικές περιοχές, οι εμπειρίες που λαμβάνουν είναι πολύ σημαντικές.

Η στήριξη της υποψηφιότητας μας μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας https://www.prosopaxronias.gr/category/candidates-2022/ekpaideysi-erevna-kainotomia-2022/omada-sinergasia-ekpaideysi-erevna-kainotomia-2022/

Η υποψηφιότητά μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση αποδεικνύει ότι τα δημόσια σχολεία, με έμπνευση, μεράκι και συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών, μπορούν να καταφέρουν πολλά προς όφελος των μαθητών και , αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

«Πρόσωπα της Χρονιάς»: Τιμητική υποψηφιότητα για το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου στην κατηγορία «Εκπαίδευση - Έρευνα - Καινοτομία, Ομάδα/Συνεργασία»

Με την ευκαιρία, όπως αναφέρει ο Διευθυντής του σχολείου Δρ. Φώτης Λαζαρίνης θέλουμε να συγχαρούμε τον μαθητή Εμμανουήλ Πετράκη του 2ου ΓΕΛ Αγρινίου που είναι επίσης υποψήφιος στον ίδιο διαγωνισμό στην κατηγορία «Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία, Πρόσωπο», αλλά και τους Αγρινιώτες μαθητές Μάντυ Μπεληγιάννη και Δημήτρη Κατσακιώρη που είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Αθλητισμός, Ομάδα/Συνεργασία». Και οι τρείς υποψηφιότητες αποτελούν θετικές αναφορές στην πόλη μας και ειδικά οι υποψηφιότητες που αφορούν την εκπαίδευση τιμούν τις πολλαπλές προσπάθειες των σχολείων του Δήμου μας.

Ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών Ε.Ν.Α. κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ