ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠρόσωπα της χρονιάς: Η Ολυμπία Βικάτου πρωτοστατεί στην προστασία των αρχαιολογικών θησαυρών της Δυτικής Ελλάδας

Πρόσωπα της χρονιάς: Η Ολυμπία Βικάτου πρωτοστατεί στην προστασία των αρχαιολογικών θησαυρών της Δυτικής Ελλάδας

Πρόσωπα της χρονιάς: Η Ολυμπία Βικάτου πρωτοστατεί στην προστασία των αρχαιολογικών θησαυρών της Δυτικής Ελλάδας

Πρόσωπα και ομάδες που έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς περιλαμβάνονται στις υποψηφιότητες για “Τα πρόσωπα της Χρονιάς” που διοργανώνει για 9η χρονιά η εφημερίδα «Πελοπόννησος», για την Αιτωλοακαρνανία σε συνεργασία με την εφημερίδα “Συνείδηση”.

Το sinidisi.gr θα παρουσιάζει πρόσωπα και ομάδες που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το έργο, τα επιτεύγματα και τις προσπάθειές τους, καλώντας σας να κάνετε την επιλογή σας.

Στην ενότητα Πολιτισμός και Τέχνες διακρίνεται η Ολυμπία Βικάτου. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, είναι η Ελληνίδα που πρωτοστατεί καθημερινά στην ανάδειξη και προστασία των μνημείων και των αρχαιολογικών θησαυρών της Δυτικής Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη δημιουργία του Ξενοκρατείου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Η Δρ Αρχαιολογίας και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος προσέφερε –εν μέσω μάλιστα πανδημίας– ένα μεγάλο δώρο στην περιοχή της, αλλά και συνολικά στην Ελλάδα. Η προσπάθειά της για την προστασία και την ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ήταν έντονη στη διάρκεια του 2022 και θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και μέσα στο 2023.  Άλλωστε, το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελεί ένα στολίδι κι έναν χώρο μνήμης για όλους μας. Στο ιδανικότερο μέρος!

 

Δείτε το video:

Η Τελετή Απονομής Βραβείων των Προσώπων της Χρονιάς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στις 7:00 μ.μ. στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

H “Αδελαΐδα” από την Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ