ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠρόσωπα της χρονιάς: Λαμπρό το μέλλον για τον Κωνσταντίνο Μαλιάρη προδιαγράφεται το μέλλον

Πρόσωπα της χρονιάς: Λαμπρό το μέλλον για τον Κωνσταντίνο Μαλιάρη προδιαγράφεται το μέλλον

Πρόσωπα της χρονιάς: Λαμπρό το μέλλον για τον Κωνσταντίνο Μαλιάρη προδιαγράφεται το μέλλον

Ορθάνοιχτη είναι η πόρτα για ένα λαμπρό μέλλον στον τομέα των Επιστημών για τον Κωνσταντίνο Μαλιάρη που έχει συμπεριληφθεί στους υποψηφίους για τα “Πρόσωπα της χρονιάς”, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της  εφημερίδας “Πελοπόννησος”, σε συνεργασία με την εφημερίδα “Συνείδηση” όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία.

Ο φοιτητής του Χάρβαρντ με καταγωγή από τη Ναύπακτο και τη Θεσσαλονίκη έχει συμπεριληφθεί στην κατηγορία “Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία”.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, η Δυτική Ελλάδα εξακολουθεί να βγάζει νέους ανθρώπους με λαμπρό μέλλον στον τομέα της επιστήμης και ο Κωνσταντίνος Μαλιάρης είναι η τελευταία απόδειξη γι’ αυτό. Συγκεκριμένα, ο νεαρός μαθητής της Γ΄ Λυκείου έγινε δεκτός στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μετά τη διάκρισή του με την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FGC Team Greece, της οποίας είναι βασικό μέλος.

Η ομάδα διακρίθηκε στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL CHALLENGE 2021, κατακτώντας τρία μετάλλια –ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο– και ο 17χρονος Κωνσταντίνος Μαλιάρης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάκριση, φέρνοντας παράλληλα γούρι στα ελληνικά χρώματα, καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα ρομποτικής καταφέρνει να κατακτήσει σε μια παγκόσμια διοργάνωση μετάλλια σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, αλλά και στη γενική παγκόσμια κατάταξη ταυτόχρονα. Το μέλλον ανοίγεται λαμπρό…

Δείτε το video:

Πρόσωπα της χρονιάς: Η Ολυμπία Βικάτου πρωτοστατεί στην προστασία των αρχαιολογικών θησαυρών της Δυτικής Ελλάδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ