ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠρος το παρόν κάτω από τον πήχη ο ΣΥΡΙΖΑ 

Προς το παρόν κάτω από τον πήχη ο ΣΥΡΙΖΑ 

Προς το παρόν κάτω από τον πήχη ο ΣΥΡΙΖΑ 

Μάλλον κάτω του μετρίου ή κοντά στο μέτριο θα πρέπει να χαρακτηριστεί η προσέλευση του κόσμου στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, το απόγευμα της Δευτέρας.

Αυτό προκύπτει κυρίως από τον υψηλό στόχο που οι ίδιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέσει. Για να μετασχηματιστεί το κόμμα σε μαζικό αριστερό κόμμα που θα εκφράσει το σύνολο του “δημοκρατικού” και “προοδευτικού” χώρου, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να εγγράψουν ως νέα μέλη το 10% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.

Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 4.500 νέα μέλη συνολικά στην Αιτωλοακαρνανία, αριθμός δυσθεώρητος για τα ελληνικά δεδομένα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως αν πιαστεί ο στόχος, λέμε αν, ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου θα πρέπει να κάνει τις συνελεύσεις του, αν όχι στο γήπεδο του Παναιτωλικού, τουλάχιστον στο ΔΑΚ Αγρινίου… Βέβαια η καμπάνια με σύνθημα «πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» βρίσκεται ακόμη στην αρχή, αλλά η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ δεν γέμισε, παρά το γεγονός ότι κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Όμως θα έπρεπε να γεμίζει ήδη… έτσι ώστε κάποια στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φτάσει κοντά στον στόχο του.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο το παλεύουν όσο μπορούν. Και αφού έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και τις νέες τεχνολογίες στην προσπάθεια να προσελκύσουν νέα στελέχη, αυτό είναι μία πρόοδος.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής, που προηγήθηκε της ανοιχτής συνέλευσης, ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε ένα μικρό… «σεμινάριο» στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-Syriza.

Όμως για να προσελκύσει κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γίνει ξανά ελκυστικός και φυσικά να δώσει στον κόσμο κίνητρα για τη συμμετοχή στα κομματικά δρώμενα. Να γίνει δηλαδή ένα ανοιχτό κόμμα… χωρίς «αριστερόμετρο».

Αν πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αλλάζει, τότε όλα είναι εφικτά…

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Τα μουσικά σκαλοπάτια της Φιλαρμονικής Αγρινίου! (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr