ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠρος κατεδάφιση τα αυθαίρετα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Προς κατεδάφιση τα αυθαίρετα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, εντός του καλοκαιριού θα εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την υποχρεωτική κατεδάφιση όλων όσων κατασκευών χαρακτηρίστηκαν κατά το παρελθόν ως αυθαίρετες.

Στην Αιτωλ/νία, οι αυθαίρετες κατασκευές που μπήκαν στο στόχαστρο των μηχανημάτων κατεδάφισης βρίσκονται στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, ενώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αυθαίρετα τέτοια υπάρχουν και στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καϊάφα. Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν προβούν στις κατεδαφίσεις έχει προβλεφθεί να υπάρχουν κυρώσεις και πρόστιμα.
Παράλληλα, το ΣτΕ δίνει την δυνατότητα με την πρόσφατη απόφασή του, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η απόφαση κατεδαφίσεως, στους κατοίκους και σε συλλόγους της εκάστοτε περιοχής ανά την Ελλάδα, να προσφεύγουν ανά πάσα ώρα και στιγμή στην δικαιοσύνη αν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο προς κατεδάφιση ακίνητο δεν έχει κατεδαφιστεί και φυσικά είναι χτισμένο σε ευαίσθητη οικολογικά περιοχή όπως αυτή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr