ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΠρος επίλυση το ζήτημα με τα αδέσποτα του Αγρινίου;

Προς επίλυση το ζήτημα με τα αδέσποτα του Αγρινίου;

Με κοινή στόχευση οι ανεξάρτητες ενέργειες του δήμου και της Φιλοζωικής

 

Ο δήμος Αγρινίου θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την περισυλλογή και την φροντίδα των αδέσποτων. Η Φιλοζωική οργανώνει διήμερες δράσεις το Σαββατοκύριακο για να συγκεντρώσει χρήματα για την φροντίδα των αδέσποτων

 

Την στιγμή που η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης με εκδήλωση που διοργανώνει αύριο το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας, στις 12:00 και το bazaar της Κυριακής στις 11:30, ο δήμος Αγρινίου προκηρύσσει διαγωνισμό για την περισυλλογή και την φροντίδα των αδέσποτων της πόλης.

Συγκεκριμένα η διεύθυνση της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του δήμου Αγρινίου ανακοίνωσαν πως ο δήμος θα πάρει προσφορές, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης για να αναθέσει την περισυλλογή, την μεταφορά και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Αγρινίου με ενδεικτικό προϋπολογισμό 11.000,00 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ή να αποστείλουν σφραγισμένο φάκελο προσφοράς έως την ερχόμενη Τετάρτη 8/10/2014 και τις 13:00 μ.μ. στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (οδός Τσιτσιμελή και Εθνική οδός – τηλ. 26413 – 63454 & 26413 – 63455).

Ανέκαθεν το Αγρίνιο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, αλλά τους τελευταίους μήνες έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης, κάτι που σημαίνει κίνδυνο και τόσο για τα αδέσποτα όσο και για τους πολίτες. Ουκ ολίγες φορές υπήρξαν άτομα που τραυμάτισαν σκυλιά ή ακόμη και τα πυροβόλησαν με αεροβόλο όπλο, αλλά την ίδια στιγμή υπήρξαν και πολλές καταγγελίες για επίθεση αδέσποτων κατά πολιτών ή ακόμη και ανήλικων παιδιών.

Στόχος πλέον είναι να περισυλλέγουν τα ζώα, να τους δοθεί φροντίδα και να τους εξασφαλιστούν τα απαραίτητα για την υγεία τους και την επιβίωσή τους και ταυτόχρονα να εξαλειφθεί το αίσθημα φόβου στους πολίτες όταν βλέπουν ένα αδέσποτο ζώο, διότι δεν γνωρίζουν πώς θα αντιδράσει. Η Φιλοζωική Οργάνωση χρόνια παράγει έργο προς την κατεύθυνση αυτή με χρήματα που ξοδεύουν από την τσέπη τους τα μέλη του και οι φίλοι της οργάνωσης. Με το βήμα αυτό που έγινε, να υπάρξει πρόβλεψη και φροντίδα θα αλλάξουν τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες.

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr